Het voetballen viel niet meer te combineren voor Goosen; werken, drie keer trainen en voetballen op zondag (Foto: Johanna Wever).

Besluit Sten Goosen staat vast: "Terug in augustus? 2018 dan"
Laatste update: 14 april 2017 om 14:46

NOORDWIJK - Sten Goosen heeft zijn besluit genomen. Er is geen weg meer terug. Vanaf volgend seizoen speelt de 26-jarige spits niet meer in het zwart-wit van SJC.

Even niet meer drie keer trainen in de week, even geen haastige spoed naar de Lageweg. Goosen kiest voor zichzelf.

Net in het jaar waarin zijn werk hem dwingt te stoppen met voetballen, verkeert hij in de vorm van z'n leven. Nu het voorjaar zich aanbiedt staat de teller van de Noordwijker op veertien treffers voor SJC. Het is misschien waarom de club, wie weet met ijdele hoop, het vertrek van Goosen communiceerde alsof er nog een deur open stond voor een terugkeer in augustus. Die deur slaat de Noordwijker dicht.


"Laat ik dan maar op mijn hoogtepunt stoppen", lacht de lange voetballer. "Het kan alleen maar slechter gaan, snel m'n spullen pakken." Een keuze waar Goosen voor de volle honderd procent achter blijft staan. Het viel gewoon niet meer te combineren voor Goosen; werken, drie keer trainen en voetballen op zondag. Het plezier in het voetballen ebde langzaam weg als hij zich spoedde naar de Lageweg. Zelfs bij SJC, waar het elftal bekend staat als een vriendenteam.


"Net aan wat kunnen eten, of een banaantje in een auto, soms helemaal niks en de volgende dag, is het weer hetzelfde liedje. Dat is gewoon niet leuk meer. Misschien verandert het in de toekomst wel, dat weet je nooit. Maar volgend jaar tijdens het seizoen stoppen, omdat het tocht te druk is, dat zie ik niet zitten. Daar heeft de trainer niks aan, daar hebben de gasten niks aan."


Nee, de mensen om hem heen kunnen het blijven proberen, maar het kiertje blijft dicht. "Ja, ik las ook wel dingen terug dat ik misschien in augustus toch nog aan zou sluiten? Nou augustus 2018 op z'n vroegst dan. Stel en dat is puur hypothetisch, maar mochten we promoveren naar de Derde Divisie, dan zal ik nog wel wat meer balen."