Milan Hoek is één van de spelers die na het seizoen dient te vertrekken bij Quick Boys (Foto: Hans van Duijn).

"Wij gaan heel zorgvuldig te werk en dan kan het wat langer duren"
Laatste update: 14 april 2017 om 14:55

KATWIJK - Bij Quick Boys is het vizier al grotendeels gericht op volgend seizoen. Voor de Katwijkers valt er dit seizoen niets meer te halen.

Opvallend is de leegloop bij de kampioen van vorig seizoen. Daartegenover staan nog maar drie aanwinsten. Her en der begint het gemor. De achterban verwacht dat er op Nieuw Zuid volgend seizoen een elftal staat dat wel meedoet om de bovenste plaatsen. Technisch manager Gert Aandewiel geeft tekst en uitleg.

Hij zat al een aantal weken niet meer bij de selectie. De in de winterstop gehaalde Hermann Kabasele, de Franse spits, blijkt inderdaad alweer uit Katwijk vertrokken. Een handjevol duels slechts achter zijn naam. De aanvaller is teruggekeerd naar zijn thuisland Frankrijk, omdat Quick Boys zijn contract niet wilde verlengen richting volgend seizoen. "Voor Hermann is het belangrijk om een club te vinden volgend seizoen. Als hij bij ons was gebleven, had hij geen proeftrainingen kunnen draaien. Wij beschikken met Jason Oost en Max van Steen nu weer over twee fitte spitsen voor de resterende weken en volgend seizoen."


Naar verluidt hoopt Oost op een kans om jeugdtrainer bij Feyenoord te worden, de club waar hij nu al stage loopt. Mocht dat doorgang vinden, wordt het heel lastig voor de oud-prof om nog zelf op hoog niveau te voetballen. "Jason staat op een kruispunt in zijn carrière. We zijn in gesprek en ik heb goed contact met hem. Hij moet nadenken wat hij zelf nog wil richting de toekomst."


Het typeert een beetje de sfeer, die er heerst in Katwijk-Zuid. Opoku, Steemers, Hoek, El Osrouti en Sahadewsing verlaten de club. Vijf spelers die vorig seizoen basisspelers waren in het kampioenselftal. Dit seizoen voldoen zij niet zodanig of willen ze zelf weg naar een andere club. Het brengt de teller op pas zestien selectiespelers voor volgend seizoen.


Er lopen gesprekken, bevestigt de oud-trainer van de Katwijkers. Afgelopen zaterdag miste Aandewiel zelfs de derby tegen Rijnsburg om elders naar spelers te kijken. Volgens getuigen was Aandewiel aanwezig bij de wedstrijd tussen AFC en GVVV. Waar is Aandewiel nog naar op zoek? "We willen een vervanger voor Henry Opoku op de rechtsback en we moeten sowieso op linksbuiten spelers erbij. Het liefste iemand die net zoals Sahadewsing ook achter de spits kan spelen en een goal kan maken."


Aandewiel wil met Quick Boys hogerop, maar wel met een elftal dat een Katwijks gezicht draagt. "We hebben een goede jeugdopleiding. Zeker in vergelijking met de andere clubs uit de buurt. We hebben dat de afgelopen vijftien jaar laten versloffen, maar dat was ook omdat het hele amateurvoetbal veranderde. Nu denken we dat we via de weg van vroeger ook weer succes kunnen hebben. Er komen goede spelers aan. Dat heeft even geduurd. Aangevuld met goede spelers van buitenaf, kun je dan een mooi elftal samenstellen."


De technische man vraagt nog even geduld van de fans en alle betrokkenen. Kan Aandewiel uitleggen waarom het zo lang duurt? Andere clubs hebben hun selecties al grotendeels rond. "We gaan heel zorgvuldig te werk. En dan kan het wat langer duren dan mensen gewend zijn. We kijken niet alleen naar het voetballende gedeelte, maar ook naar het karakter van een persoon."