(Foto: pr).

Burgemeesters op bezoek
Laatste update: 14 april 2017 om 14:57

NOORDWIJK - Afgelopen woensdag hebben de burgemeesters uit de Duin- en Bollenstreek een werkbezoek gebracht aan het Museum Engelandvaarders aan de Bosweg in Noordwijk.

Museumvoorzitter Victor Salman heette Gerrit Goedhart (Noordwijkerhout), Lies Spruit (Lisse), Arie van Erk (Hillegom), Carla Breuer (Teylingen), Frank Koen (Katwijk) en Jan Rijpstra (Noordwijk) welkom. In zijn welkomstwoord ging hij in op de totstandkoming van het museum. In de zomer van 2012 heeft oud- Engelandvaarder Eddy Jonker uit Wassenaar zich gemeld met het initiatief voor het museum onder het motto: "het verhaal van de soldaten van oranje moet voortleven".

Dat heeft tot gevolg gehad dat het Atlantik Wall Museum verhuisde naar de bunkers in de noordduinen en de bunker aan de Bosweg werd ingericht als Museum Engelandvaarders. Het museum werd op 4 september 2015 officieel geopend door Koning Willem Alexander. Inmiddels wordt het museum door ongeveer 7000 bezoekers per jaar bezocht. Initiatiefnemer Jonker ontving in november 2016 uit handen van burgemeester Rijpstra de Zilveren Vuurtoren, het ereteken van de gemeente Noordwijk. Het museum wordt volledig gerund door vrijwilligers. Na het welkomstwoord van Salman werd het gezelschap rondgeleid door vrijwilliger Henk Breedveld.