Modedesign van couturier Ronald Kolk (onderin de foto nog net te zien) speelt een belangrijke rol in de orchideeënshow op Keukenhof (Foto: Erwin Brandt).

OrchideeŽn alleen niet genoeg voor Keukenhof
Laatste update: 14 april 2017 om 15:07

LISSE - In het Beatrixpaviljoen van Keukenhof werd afgelopen maandagavond voor honderden belangstellenden Europa's grootste orchideeënshow officieel geopend.

De show is dit jaar vormgegeven samen met meubelstukken van interieurontwerper Jan des Bouvrie, werken van industrieel ontwerper Marcel Wanders en creaties van couturier Ronald Kolk, die de opening verrichtte.

Keukenhof-directeur Bart Siemerink spreekt van een speciale gelegenheid. "Er zijn honderden soorten orchideeën te zien, die je normaal gesproken alleen in de tropen aantreft. Alleen bloemenshows is niet meer genoeg voor Keukenhof. Wij willen meer. Bijvoorbeeld een orchideeënshow rond mode en binnenhuisarchitectuur. Het idee kwam van Ronald Kolk. Tijdens een ontmoeting vertelde hij dat Keukenhof er nog veel meer uit kan halen. 'Wat jullie doen kan veel beter'. De samenwerking is vorig jaar goed bevallen en daarom doen we het dit jaar nog een keer."


"Het is ook mooi om te zien hoe goed bloemen bij jurken passen", vertelt Siemerink verder. "Wij gaan ook graag samenwerkingen aan en staan open voor onverwachte samenwerkingen zoals te zien is in deze tentoonstelling."


Voor de openingswoorden van Kolk gaat vanwege zijn geringe lengte eerst de microfoon voor de helft omlaag. Vanwege zijn soms letterlijk en figuurlijk grote werken noemt hij zichzelf voor het gemak de kleine, grote man. "Ik ben dankbaar dat er zoveel belangstelling is vanavond. Kunstenaars inspireren elkaar en laten zich al eeuwen en eeuwen betoveren door de natuur. De basis is er en is er altijd geweest. Wij mogen er alleen een beetje mee spelen. De natuur staat echter steeds meer onder druk en moeten we juist omarmen en blijven omarmen. Als je om je heen kijkt zie je wat voor prachtige dingen de natuur voortbrengt. Laten we genieten van elkaar en Keukenhof", aldus Kolk.


Met de samenvoeging van bloemen en design wil Keukenhof consumenten nog meer inspireren. De achtenzestigste tentoonstelling is, evenals de orchideeënshow, nog tot en met 21 mei gepend.

Meer informatie via de website.

 

Meer info: http://www.keukenhof.nl