(Foto: Nikontino Fotografie).

Noordwijkerhoutse en Zilkse kwekers laten bolbloem stralen
Laatste update: 14 april 2017 om 15:08

NOORDWIJKERHOUT - Burgemeester Gerrit Goedhart geeft op woensdag 19 april het startsein van het bloemenfeest 'Flower Event'.

Kwekers uit Noordwijkerhout en De Zilk, aangesloten bij de KAVB en LTO verzorgen bolbloemen en bollen-op-pot. Tulp, narcis, hyacint, allium, gladiool, lelie, sonatini, delfinium, ze zijn allemaal te bewonderen in de Witte Kerk.

Het thema is 'Dutch Design and More' en sluit aan bij het thema van het Bloemencorso en de Keukenhof. De Noordwijkerhoutse arrangeurs Tineke Geerlings van Typisch Tien Bloemenwerken en Sandra Balk van Creatizz zijn verantwoordelijk voor het ontwerp. Samen met hun team zorgen zij ervoor dat binnen twee dagen de kerk wordt getransformeerd in een ware bloementuin.


Ook nieuw is de internationale samenwerking met China. China is al een deelnemer van het corso en zal nu ook deel uit maken in de expositie van dit jaar. Zo wordt kunst tentoongesteld in de vorm van schilderijen en keramiek vanuit het thema Flower Age. Elke dag zal er een kunstenaar aanwezig zijn om haar eigen werk toe te lichten.

De bolbloemexpositie wordt georganiseerd door VVV Noordwijkerhout, in samenwerking met de Vrienden van de Witte Kerk. Het Flower Event is geopend op woensdag 19 april uur van 11.00 tot 17.00 uur en op donderdag 20 april tot en met zaterdag 22 april van 10.00 tot 17.00 uur. Op zondag 23 april start de bloempotjesverkoop in de Witte Kerk om 12.00 uur. De toegang is gratis.