Het kindercorso is een bonte en kleurrijke stoet (Foto: pr).

Kleurrijke kinderstoet trekt voor corso uit in Sassenheim
Laatste update: 14 april 2017 om 15:09

SASSENHEIM - Zaterdag 22 april wordt het kindercorso traditiegetrouw weer georganiseerd door Teylingen Ondernemers Vereniging (TOV) kern Sassenheim.

Het kindercorso is elk jaar een leuke happening en met een bonte, kleurrijke stoet van ongeveer 500 kinderen mag duidelijk dat het corso erg leeft bij de jeugd.

Alle kinderen in Sassenheim kunnen op vrijdag 21 april tussen 18.30 en 19.30 uur hun voertuig versieren bij Park Rusthoff en speeltuin Beatrix. Je hoeft geen lid te zijn van een speeltuin. Het versieren is een echte samenwerking tussen de speeltuinen DVV, Beatrix, park Rusthoff en Scojesa. Deze avond zullen er prachtige bloemen en oase (op is op) beschikbaar zijn.


Zaterdagochtend start om 11.00 uur voor de deur van Apotheek Sassenheim (Hoofdstraat 190) de optocht. Zoals elk jaar wordt de muzikale ondersteuning verzorgd door Jeugdband van Adest Musica. De route van de kindercorso optocht is als volgt: Hoofdstraat - Kerklaan - Voorhavenkwartier - Vaartkade - Hoofdstraat. De optocht eindigt op het plein bij de Xenos. Hier krijgen alle deelnemertjes een lekkere traktatie.


Vanaf 12:00 uur zal Zeemanskoor Overal uit Sassenheim op het Kerkplein twee keer een gezellig optreden verzorgen. Vanaf 14.00 uur zijn er ook weer een aantal zitplaatsen gereserveerd voor ouderen. Aanmelden kan via de Bond van Ouderen. Tot slot is een spreekster aanwezig die vertelt over de deelnemers en uitleg van het corso.