Vrijwilligers van Stichting Present Bollenstreek stonden afgelopen zaterdag op de rommelmarkt in de Onderwaterhallen om uitleg te geven over haar zomerpakkettenactie voor arme gezinnen (Foto: Erwin Brandt).

Present van start met zomerpakkettenactie
Laatste update: 14 april 2017 om 15:15

LISSE - Stichting Present Bollenstreek opende vorige week zaterdag tijdens de rommelmarkt in de Onderwaterhallen in Lisse een 'zomerpakkettenactie'.

Projectcoördinator Marcia van Kampen vertelt dat het idee opgepikt is uit Zwolle, waar jaarlijks gemiddeld vijftig gezinnen met een smalle beurs worden verblijd met het zomerpakket. "Juist in een periode waarin veel mensen plannen hebben om te gaan genieten van de zomervakantie willen wij kwetsbare gezinnen een steuntje in de rug aanbieden. Gezinnen die met zeventig euro in de week moeten rondkomen en het hele jaar door de eindjes aan elkaar moeten knopen kunnen in de zomer wel wat extra's gebruiken."


Volgens Van Kampen biedt de actie tal van creatieve mogelijkheden. "In Zwolle zochten ze bijvoorbeeld toenadering met het Nationaal Fonds Kinderhulp dat honderd bioscoopkaartjes sponsorde. Een andere groep zocht contact met een openluchtbad en kreeg gratis toegangskaartjes. Deze actie is ook aantrekkelijk voor bedrijven, want het is lekker concreet en de actie vindt plaats in een periode waarin verder niet zoveel gebeurt."


De bedoeling is dat het pakket een waarde krijgt tussen de vijfentwintig en vijftig euro. Bij de inhoud valt verder te denken aan bonnen voor ijsjes, het zwembad, de bioscoop, zomerspeelgoed en tijdschriften. Belangstellenden kunnen samen met familie, vrienden, sportclub, vereniging of kerkgenoten een pakket op maat samenstellen en langsbrengen bij een specifiek gezin. Voor de samenstelling van het pakket geeft Present informatie over bijvoorbeeld het aantal gezinsleden, leeftijden en bijvoorbeeld hobby's. De gezinnen die in aanmerking komen voor een pakket worden aangemeld door de hulpinstanties.

Wie zich in wil zetten voor deze actie kan contact opnemen via de email of 06-18193721.

Meer informatie via de website.

Meer info: marcia@presentbollenstreek.nl
Meer info: http://www.stichtingpresent.nl/bollenstreek