Sem Guijt (Foto: Leo Schrama).

"Je moet dingen doen waar je goed in bent"
Laatste update: 18 april 2017 om 13:43

NOORDWIJKERHOUT - Sem Guijt is met zijn SEMdesignn sinds begin januari actief vanuit Noordwijkerhout als fabrikant van robuuste meubels.

Een jong bedrijf met de focus op het fabriceren van tafels met stijl.

"Maar ons assortiment is veel groter", vertelt eigenaar Sem Guijt enthousiast. "Al onze producten worden op maat gemaakt en uitgevoerd in elke gewenste soort hout. Mahonie, beuken en eiken zijn daarbij veel gehanteerde soorten."


Sem Guijt (22) was eerst werkzaam als lasser, maar rolde als vanzelf in het vervaardigen van meubels. "Een fraai onderstel vervaardigen van ijzer was al leuk om te doen, maar een complete tafel of ander meubel maken is helemaal mijn ding. Hier ligt mijn hart. Ik heb geleerd dat je vooral dingen moet doen waar je goed in bent en die je bovendien ook nog eens leuk vindt", klink het zelfverzekerd.


Over zijn werkwijze is de jonge Noordwijkerhouter duidelijk. "Het hout voor de meubels koop ik zelf in. Alles gebeurt in eigen beheer. Van de boomstam tot een kant en klaar meubel. Zo kan een tafel in elke vorm, formaat en kleur worden geleverd. Dat geeft vaak een robuust karakter aan het geheel. Daarbij werk ik in mijn werkplaats aan de Boekhorsterweg in Noordwijkerhout ook met epoxy, een kunststof die de tafel het aanzien geeft of er glas in is verwerkt. Overtuig u zelf en kom een kijkje nemen in de toonzaal", klinkt het tot slot uitnodigend.