The Bassets maakte het de landskampioen lastig (Foto: pr).

Bassets kan lang mee tegen regerend kampioen RCH
Laatste update: 18 april 2017 om 13:48

SASSENHEIM - De rugbyers van The Bassets uit Sassenheim konden afgelopen weekend lang mee tegen RCH in Hilversum.

De regerend landskampioen had de handen vol aan de Sassenheimers, en stelde de overwinning pas in de slotfase veilig (22-5).

RCH is de regerend landskampioen en willen die titel dit seizoen prolongeren en dit zal ze naar alle waarschijnlijkheid ook lukken. Met een half dozijn buitenlandse topspelers aangevuld door net zoveel internationals zijn ze de sterkste ploeg in de kampioenspoule dus voor The Bassets wachtte een loodzware middag, maar ze wilde niet als makke lammetjes geslacht worden en dus gooide zij zich met alle passie in de strijd. RCH schrok daarvan want op zoveel tegenstand hadden zij niet gerekend.


Na de eerste helft stond er pas 5-0 op het scorebord en ook in de 2e helft hadden ze de handen vol aan de Sassenheimers, die brutaal langszij kwamen. Toch was het de thuisploeg die als ontevreden winnaar met 22-5 van het veld stapte. The Bassets daarin tegen liepen met hun borst vooruit, want met deze uitslag kan je thuiskomen en je gaan voorbereiden op de volgende match. Die is zaterdag aanstaande, dan spelen ze thuis tegen Castricum RC, aftrap 15.00 uur, toegang gratis.