Foto: pr).

Lentefeest in de polder
Laatste update: 18 april 2017 om 13:54

TEYLINGEN - Terwijl een scholekster parmantig door het weiland stapt, voert een kievit de meest spectaculaire toeren uit in de lucht en toont zich een ware luchtacrobaat.

Vanaf een paaltje maakt een grutto een hoop kabaal en vliegen de net teruggekeerde zwaluwen af en aan met strootjes en ander nestmateriaal. Vanaf een afstandje slaan twee bergeenden het tafereel gade. Kortom, de polder bruist van het leven, het lentefeest is begonnen.

Om dit lentefestijn met eigen ogen te aanschouwen organiseert het Natuur Ontdekking Centrum op zondag 23 april een excursie in de Hemmeerpolder, waar we de kievit, de scholekster en de grutto in het weiland aan het werk kunnen zien en in de stal getuige zijn van de nesteldrift van de teruggekeerde zwaluwen.

Daarnaast geven de boeren Fer en Rene Vergeer een demonstratie in de melkstal. De excursie start om 10.00 uur en duurt tot 12.00 uur. Opgeven kan via info@koudenhoornontdekken.nl. Om het vogelleven zo min mogelijk te verstoren is er een maximum gesteld aan het aantal deelnemers. Na aanmelding ontvangt men een bevestiging (indien plaats) met daarin vermeld de startlocatie van deze excursie.


Op de kwartaalkalender van het Natuur Ontdekking Centrum worden voor 7 en 14 mei vogelwandelingen vermeld. Deze worden in het kader van de Nationale Vogelweek (6 t/m 14 mei) georganiseerd in samenwerking met Vogelbescherming, de vogelwerkgroep Teylingen en IVN regio Leiden.

Inschrijven voor deze vogelwandelingen kan via de website. Wacht niet te lang, want er zijn nog maar een paar plaatsen beschikbaar. Voor de wandeling van 14 mei kan men - als het via bovengenoemde website niet lukt - via sms nog een verzoek doen via tel. 06-33726861.

Meer info: http://www.vogelweek.nl