(Foto: pr).

Kindergemeenteraad maakt keuze voor ouderen
Laatste update: 18 april 2017 om 14:02

TEYLINGEN - Vorige week dinsdag werd er hevig gedebatteerd in de Kindergemeenteraad. De kinderraadsleden van vier schoolklassen stonden voor een lastige keuzes.

Ze moesten namelijk kiezen uit vier goede projecten van verenigingen en organisaties.

Leerlingen van de groepen 8 van De Achtbaan (2 klassen), De Startbaan en De Regenboog vergaderden in de raadszaal van de gemeente Teylingen.
De projecten die kans maakten op (een deel van de) 2.000 euro waren:
- Adest Musica, voor instrumenten voor de minikids, zodat kinderen al vanaf 5 jaar muziek kunnen maken bij Adest.
- Theaterschool Teylingen vroeg een bedrag voor het opvoeren van de theatervoorstelling 'De jongen in de gestreepte pyjama' en daarover gesprekken te voeren met kinderen.
- De Bernardus wilde graag een dagje naar het strand met de bewoners en daarbij de bewoners een lekker kopje koffie en een lunch aanbieden.
- Zorgcentrum Gerto vroeg geld voor een braintrainer, een computer speciaal ontwikkeld voor dementerende ouderen.


De kinderraadsleden waren het snel eens dat het geld naar projecten voor ouderen moesten gaan. Dit vonden ze belangrijker en noodzakelijker dan de andere projecten. De meeste discussie ging over hoeveel geld beide doelen nodig hadden. Uitgebreid werd gesproken of en hoeveel geld er voor de lunch nodig was als de bewoners van de Bernardus een dagje naar het strand gaan. Een raadslid opperde dat de ouderen zelf maar broodjes mee moesten nemen en daarop ontstond een levendige discussie. Uiteindelijk werd een compromis bereikt. De leerlingen gaan zelf taarten bakken en gaven verder geld voor een lunch, totaal 750 euro. Zorgcentrum Gerto ontvangt 1250 euro voor de aanschaf van een braintrainer.


Op 15 juni is er weer een kindergemeenteraad, dan doen er andere scholen mee en is er keuze uit andere projecten. Het debat van dinsdagavond is net als bij echte raadsvergaderingen terug te zien via het internet op de website.

Meer info: http://www.teylingen.tv