Tim de Rijk aan de bal voor VVSB tegen FC Lienden. (Foto: Orange Pictures).

Ontluisterend VVSB zakt door ondergrens
Laatste update: 18 april 2017 om 14:04

NOORDWIJKERHOUT - De verslagenheid droop van de gezichten van de spelers van VVSB na de 0-5 oorwassing tegen FC Lienden.

Op nota bene de eigen Boekhorst, waar dit seizoen slechts tweemaal eerder verloren werd, speelde de ploeg op tweede paasdag een dramatische wedstrijd. Achteraf was het zoeken naar een verklaring.

Ongeveer 48 uur daarvoor speelde VVSB nog tegen én met AFC: 1-3 werd het in Amsterdam en de algemene consensus was dat VVSB niet diep had hoeven gaan om die score op het bord te zetten. Toch waren de Noordwijkerhouters geen schim van de ploeg die het normaal wel is. Alles, maar dan ook werkelijk alles, ging fout.


Het ligt voor de hand om te wijzen naar het drukke paasweekend. Maar Tim de Rijk, die zowel tegen AFC als Lienden de 90 minuten volmaakte, wees dat resoluut van de hand. "Ik denk dat we een hele slechte wedstrijd gespeeld hebben en niet geconcentreerd waren. Dat heeft niks met zaterdag te maken. We speelden niet zoals we kunnen spelen."


Dat laatste was een understatement. VVSB leek, vooral voor rust, het voetballen bij vlagen verleerd. FC Lienden, wat twee etmalen eerder in eigen huis had verloren van Kon. HFC, oogde frisser en doortastender. Na de snelle 0-1 van Mohammed Bendadi, een corner die door Jan en alleman gemist werd, kreeg de ploeg twee honderd procent kansen alvorens de 0-2 ruststand te noteren. VVSB zette daar niks tegenover.


De Rijk: "Zeker, je kan de vermoeidheid voelen na zestig minuten, dat je benen moe worden. Maar als je kijkt naar de eerste helft, we speelden zó slecht." VVSB leek er voor eigen publiek nog wel wat van te willen maken de tweede helft en hoewel het dichter in de buurt van Lienden-goalie Jan Schimmel kwam, waren de echte dotten van kansen aan de overzijde.


Tekenend voor de middag was de 0-3. Bas Ruigrok verloor de bal op een manier die niet mag en bovendien op een plaats op het veld waar dat niet kan. De kans die er uit voortkwam werd nog geneutraliseerd, waarna heel VVSB stopte met verdedigen. Het stelde de voortreffelijke Danny van den Meiracker in staat één van zijn drie goals van de middag te maken, al had een spits met slechts een fractie van zijn kwaliteiten ook wel raad geweten met alle geboden ruimte en tijd.


In het slotoffensief waarbij Peet van der Slot werd gewisseld voor extra aanvaller Stefan Immerzeel, kwam VVSB eindelijk tot echt grote kansen. Eerst was Immerzeel zelf dichtbij, daarna legden Maikey Parami en Tommy Bekooij alle frustratie in hun pogingen. "Hij wilde er ook niet in denk ik", zei De Rijk. ,,Ik had zelf ook nog een keer moeten scoren. En we kregen wat schietkansen vanaf rand zestien. Maar alles ging naast de goal vandaag."


In de absolute slotfase sloeg Lienden nog tweemaal toe. Daarmee viel de uitslag erg hoog uit, maar daar mocht niemand na afloop over klagen. Het was vooral zoeken naar een verklaring voor deze totale offday. "Ik weet echt niet hoe dit kan. Ik denk dat iedereen er wel voor wilde gaan, maar als het niet loopt  Het was al met al een hele slechte dag. Een dag als deze gaan we zeker niet meer krijgen", aldus De Rijk.