Op de kinderboerderij bij Tuincentrum de Oosteinde zijn allerlei dieren te vinden zoals kippen, loopeenden, konijnen en varkens (Foto: Anouk Dijkshoorn).

Dierenpret bij de Oosteinde
Laatste update: 18 april 2017 om 15:28

HILLEGOM - Tuincentrum de Oosteinde heeft uitgebreid. Na 2 jaar hard werken is de kweekgrond achter de Koffiehoek omgebouwd tot kinderboerderij en speelweide.

Lammetjes, varkens, loopeenden, kalkoenen en een naakthals kip, de hele beestenboel is te vinden op het buitenterras van het tuincentrum.

Bij Tuincentrum de Oosteinde kan men al jaren terecht voor planten, bloemen, potgrond, tuinaccessoires en nog veel meer, maar sinds woensdag 12 april is er ook een nieuw buitenterras met een kinderboerderij en speelweide. Gedurende 2 jaar hebben twee medewerkers van de Oosteinde de kweekgrond omgetoverd tot kinderboerderij. Het buitenterras is te vinden achter de schuifdeur bij de Koffiehoek. Op de boerderij zijn allerlei dieren te vinden zoals: kippen, loopeenden, konijnen en varkens. "Er zijn op dit moment twee geitjes onderweg", vertelt de dierenverzorgster. "Zij komen straks onze lammetjes van 4 weken oud vergezellen."

Bezoekster Marion en haar kleindochter hebben geluk, want het is voerdertijd. Samen mogen zij de twee lammetjes de fles geven. "Wat ziet het er hier mooi uit! Ik denk dat ik hier vaker terug kom voor een lekker bakje koffie, terwijl mijn kleindochter zich kan vermaken op de kinderboerderij", vertelt Marion vrolijk.  Zaterdag 15 april werd de kinderboerderij feestelijk geopend met een clown en een suikerspinnenkraam. Bezoekers zijn van harte welkom om kennis te komen maken met de dieren.