Dankzij financiële injecties van 2 fondsen is de Stichting Zanderij in staat de energiekosten op het gelijknamige sportpark drastisch te verlagen. Een goede verenigingssponsor plaatste afgelopen week zonnepanelen op het dak van de accommodatie van hoofdbespeler SV Hillegom (Foto: Martin van Rooden).

De Stichting Zanderij gaat voor duurzaam
Laatste update: 18 april 2017 om 15:30

HILLEGOM - "De Stichting Zanderij gaat duurzaam. Op het dak van de kantine van de SV Hillegom laten we zonnepanelen aanbrengen en we hopen op die manier bij te dragen aan het terugbrengen van de energiekosten op het sportpark.

De Stichting Zanderij heeft een bijdrage ontvangen van NOC/NSF en een SDE (Stimulering Duurzame Energieproductie)  subsidie en dat heeft het mede mogelijk gemaakt thans in duurzaamheid te investeren."
 
Voorzitter Johan van Dijk van Stichting Zanderij is behoorlijk in zijn nopjes over deze naar zijn mening maatschappelijk sportief verantwoorde groene en klimaat sparende voorziening. "We waren hier eigenlijk al langer mee bezig" laat Van Dijk weten. "We hebben in dit verband gelobbyd bij NOC/NSF en een beroep gedaan op de sinds 2013 bestaande ministeriele regeling om de productie van schone en duurzame energie voor bedrijven en non profit organisaties en sinds kort ook particulieren, te stimuleren en dat is tot onze grote vreugde gehonoreerd. Zonnepanelen hebben de toekomst. Schonere energie is er niet", vindt Johan van Dijk. "Voor SV Hillegom betekent dit op termijn een welkome besparing op de energierekening.

En wij dragen als Stichting Zanderij een stukje bij aan een schonere leefomgeving. Een win-win scenario dus." Vrijdag 31 maart werd met de voorbereidende werkzaamheden begonnen. De zonnepanelen werden afgelopen week met behulp van een grote kraan op het dak van de accommodatie getild en daar bevestigd. De opdracht is uitgevoerd door een goede sponsor van de vereniging.