Buurtvereniging De Buurt organiseert activiteiten in de buurt voor jong en oud. Ada Harkema kwam met het idee om met de leden van De Buurt, na 5 jaar afwezigheid, weer een bloemenmozaïek te maken (Foto: Anouk Dijkshoorn).

De Buurt maakt na vijf jaar weer een bloemenmoza´ek
Laatste update: 18 april 2017 om 15:35

HILLEGOM - Buurtvereniging De Buurt vond het na 5 jaar weer tijd voor een Hillegoms bloemenmozaïek. Het mozaïek sluit aan bij het thema van het Bloemencorso en de Keukenhof: Dutch Design.

Kunstenaar en buurtbewoner Sjoerd Blokker is verantwoordelijk geweest voor het ontwerp, genaamd 'Buurt-Boogie-Woogie'. Alle buurtbewoners, maar ook de voorbijgangers konden van woensdag 12 tot vrijdag 14 april helpen steken.

Buurtvereniging De Buurt bestaat al sinds 1999. De leden zijn bewoners van de 2e Loosterweg, Parallelweg, Spoorlaan, Piet van Damlaan, Vredelaan en Vrijheidslaan. De vereniging organiseert activiteiten in de buurt voor jong en oud. Zo kwam Ada Harkema met het idee om met de leden van De Buurt, na 5 jaar afwezigheid, weer een bloemenmozaïek te maken. De buurtbewoners stemden enthousiast in met het idee.

Aan buurtbewoner en kunstenaar Sjoerd Blokker de eer om het ontwerp te maken. Geïnspireerd door Piet Mondriaan en aansluitend bij het thema van het Bloemencorso en de Keukenhof kwam de 'Buurt-Boogie-Woogie' tot stand. Een aantal vrijwilligers is op pad gegaan naar de bloembollenvelden om hyacinten te rissen. Door hun hulp werden er hyacinten beschikbaar gesteld voor het mozaïek, waar op 12 april aan begonnen werd.


Burgemeester
Op donderdag kreeg het mozaïek al wat meer vorm en werd er duidelijk welke elementen er in het kunstwerk verwerkt zitten. Het meesterwerk Vermeers Meisje met de parel, de Rood-blauwe stoel van Gerrit Rietveld en de Nederlandse vlag zijn onder andere in het mozaïekkunstwerk te herkennen. Anita van Vliet, een van de initiatiefneemsters, vertelt: "Er zijn op woensdagavond al heel wat mensen komen helpen, zo ook de burgemeester. Iedereen is welkom om een bijdrage te leveren aan het mozaïek." Ook de kinderen uit de buurt konden met het mozaïeken meedoen. Zij mochten een eigen mozaïekje maken aan de hand van een zelfontworpen tekening. 

Op 14 april moest het bloemenmozaïek klaar zijn voor de juryring van de mozaïekwedstrijd in De Zilk en werd het kunstwerk tentoongesteld op de grote stoep in de bocht van de 2e Loosterweg.