Hoofd technische dienst Eric Jan Fleur en manager Esli Onclin van De Vosse besloten samen met hun medewerkers de opening van het zwemseizoen 2017 op een sobere manier te laten verlopen. De eerste die-hards meldden zich afgelopen zaterdagmorgen voor de eerste frisse duik (Foto: Martin Evers).

Frisse duik bij opening van het zwemseizoen
Laatste update: 18 april 2017 om 15:36

HILLEGOM - "Gezien de ervaringen van de vorige jaren, behoorlijk koud en teleurstellende belangstelling, hebben we, ook met het oog op de vele werkzaamheden die aan elk seizoen vooraf gaan, eigenlijk vorig jaar al besloten het met de opening wat rustiger aan te doen.

Dus niet met 'notabelen' erbij, maar gewoon de deuren open doen en de eerste zwemmers van dit seizoen hartelijk verwelkomen", aldus manager Esli Onclin van De Vosse. "Tot 17 september kunnen ze hier weer terecht."

Paaszaterdagmorgen klokslag 10.00 uur meldden de eerste enthousiastelingen zich bij het zwemcomplex. Met een buitentemperatuur van 10.5 graden was het ondanks het 23 graden 'warme' zwemwater toch nog eventjes wennen en bibberen voor de pakweg 60 zwemmers die zich het eerste uren na de opening meldden voor een frisse duik. De organisatie had, voor de jeugd, twee grote doorzichtige plastic waterspeelballen beschikbaar gesteld. Wie erin kroop kon 'over het water lopen'. De eerste tien bezoekers kregen een bloemetje. Over de watertemperatuur waren de meeste zwemmers wel tevreden.


"Precies goed", gaf een vaste bezoeker (hij komt al jaren elke morgen vroeg een paar baantjes trekken) de technische staf een compliment. "Maar dan moet je wel in het water blijven, want zodra je eruit komt is het toch behoorlijk koud. Brr! Wat mij betreft mag de zon nog wel wat meer zijn best doen", reageerde zijn vrouw. "Het valt mij nog mee met het weer", merkte hoofd technische dienst Eric Jan Fleur op. "Ze hadden regen voorspeld maar het is droog. Dat is een meevaller. En wat die temperatuur betreft, die gaat de komende maanden vanzelf wel omhoog!!".