Wild springend genoten de Blaarkoppen van de eerste lentebries en hun eerste stappen in de wei (Foto: Anouk Dijkshoorn).

Koeiendans in de wei
Laatste update: 18 april 2017 om 15:37

HILLEGOM - Bij de familie Zeestraten stonden op Goede Vrijdag de hekken van de Elsbroekerwei open.

Bezoekers waren welkom om de koeiendans van de Blaarkoppen bij te wonen. De koeien mochten voor de eerste keer dit voorjaar weer naar buiten. Een waar spektakel!

Op Goede Vrijdag waren de meeste kinderen een dagje vrij van school. Een mooie gelegenheid om met papa, mama of opa en oma op stap te gaan naar de Elsbroekerwei. Daar mochten om 11.00 uur 's ochtends de koeien voor het eerst dit voorjaar naar buiten. De kinderen konden een kijkje nemen op het erf van de familie Zeestraten. De jongens en meisjes vermaakten zich met het knuffelen met de schapen en kalfjes, mochten achter het stuur plaatsnemen van een grote tractor en deden een wedstrijdje bergbeklimmen op de grote zandheuvel. Maar het belangrijkste van de dag was natuurlijk de koeiendans. Na de hele winter op stal te hebben gestaan, gingen de Blaarkoppen vrijdag voor het eerst weer de wei in.


De vele toeschouwers verzamelden zich rond de weide om het spektakel goed te kunnen aanschouwen. De hekken van de stallen werden opengedaan en de koeien stormden naar buiten. Wild springend genoten de Blaarkoppen van de eerste lentebries. Toen de koeien eenmaal tot rust waren gekomen gingen de toeschouwers op weg naar de pannenkoekenkraam van de Soete Suikerbol. Voor iedereen was er een gratis pannenkoek met poedersuiker of stroop. Ook was de Boerderijwinkel van Elsbroekerwei open. Hier wordt onder andere verse melk en vla, echte roomboter, vruchtensappen, biologische boerenkaas en Blaarkop rundvlees verkocht. Met de koeien weer in de wei kan ook voor Elsbroekerwei de lente beginnen.