Marjelle Vink (Duin en Bollenstreek Recruitment) en Eric van de Heisteeg (Choiz Makelaars): "We mogen en durven weer" (Foto: pr).

"Meer vacatures door herstel lokale economie"
Laatste update: 18 april 2017 om 16:48

LISSE - Niet alleen de bollenvelden krijgen weer kleur. Maar het lijkt het erop dat de economie bij ondernemend Lisse en omstreken ook weer aantrekt en groeit.

Volgens Marjelle Vink van Duin en Bollenstreek Recruitment is dat vooral te merken aan het groeiend aantal vacatures binnen het MKB.

"Letterlijk en figuurlijk zijn dat goede zaken", zegt Vink. "Een aantal jaren heb ook ik als MKB-er mijn focus regelmatig moeten bijsturen en terugschakelen. Maar een goede ondernemer is voorbereid op mindere tijden. En dat betaalt zich nu terug. Mijn werk als zelfstandig HR-specialist voor het MKB in de Bollenstreek trekt enorm aan, en dan kan ik niet anders dan concluderen dat het weer beter gaat in Lisse en omstreken."


Reden voor Vink om zich te richten op het ondersteunen van de MKB-ers in de Bollenstreek als het gaat om HR-taken. "Een vacature schrijven is al een ding, maar deze plaatsen levert al snel 200 reacties op. Probeer daar maar eens de ideale kandidaat uit te zoeken. Als jij als ondernemer weer in een positieve flow zit, wil je het liefst zo gericht mogelijk met je business bezig zijn. Personeelszaken heb je vaak niet in huis. Maar hoe kies je nu de meest ideale werknemer die voor jou kan gaan werken? En dan kom ik om de hoek kijken. Dat kan snel, want ik werk in hart van de Bollenstreek."


Eric van de Heisteeg van Choiz Makelaars is een van die bloeiende ondernemers. Met een kantoor op 't Vierkant in Lisse en inmiddels ook in Leiden gaat hij in volle vaart vooruit. "Dat is de afgelopen jaren weleens anders geweest", vertelt Van de Heisteeg. "Maar we hebben net een nieuw kantoor in Leiden geopend en dat zegt waarschijnlijk genoeg."


Ook de huizenmarkt in Lisse en omstreken groeit dus weer. "We mogen en durven weer. Groeien betekent voor ons ook nieuwe vacatures. Duin- en Bollenstreek Recruitment heeft ons op een professionele manier ondersteund in de laatste fase van een sollicitatieprocedure. Ideaal dat Marjelle voor dit soort HR-taken tijdelijk in is te schakelen. En nadat zij diepte-interviews heeft gehouden met de overgebleven kandidaten, hadden we vervolgens alle reden om de juiste kandidaat in ons groeiende team aan te nemen."