Sharon Beld (Foto: Wim Kulk).

Basketbalsters Grasshoppers verliezen nipt van Binnenland
Laatste update: 19 april 2017 om 10:05

KATWIJK - De basketbalsters van Solar-systemen Grasshoppers konden afgelopen zaterdag aan de mooie overwinning van vorige week in Bemmel geen vervolg geven.

Het bezoekende Renes/Binnenland vocht voor haar laatste kans om deelname aan de komende play-offs en die inzet werd beloond. De ploeg van Driessen en Star stond nagenoeg de hele wedstrijd op een kleine voorsprong, maar kon niet voorkomen dat de overwinning uiteindelijk toch naar de ploeg uit Barendrecht ging.

Beide ploegen geven elkaar na een prima start van Grasshoppers weinig toe. Halverwege het eerste kwart is er een gaatje (16-8) maar Binnenland kan aanklampen (20-16). Ook in de tweede periode hielden beide ploegen elkaar in balans. Grasshoppers kon aanvankelijk uitlopen maar Binnenland bracht de stand weer in evenwicht (31-31) waarna er gerust werd met een stand van 38-36 op het scorebord.


Binnenland opende de hervatting scherp, wat resulteerde in een Barendrechtse voorsprong halverwege het derde kwart (42-44). Maar Grasshoppers pakt al snel weer de leiding terug om - na scores over en weer - deze periode te eindigen met een minimale voorsprong (53-52).


Ook in het vierde kwart kan de thuisploeg niet doordrukken en blijft het lang spannend. Eén minuut voor tijd veerde de Barendrechtse bank twee keer op na twee achtereenvolgende driepunters (66-68) en alhoewel de stand nog wel gelijkgetrokken werd, was het laatste woord toch voor Binnenland (68-71).


Komende zaterdag 22 april staat er een uitwedstrijd tegen Royal Eagles uit Apeldoorn op de agenda. Aanvang 20.00 uur. Dat is tevens de laatste reguliere wedstrijd voor de play-offs, waarvan de eerste wedstrijd op 29 april gepland staat.