(Foto: Erwin Plug).

Paasserenade
Laatste update: 19 april 2017 om 10:52

KATWIJK - ''Het is wel eens warm, zonnig weer geweest, maar het heeft ook wel eens gevroren.

Het is droog nu, dus dat is al goed", vertelt Claudia de Best tijdens de jaarlijkse Paasstraatzang van de Ontmoetingskerk Katwijk aan de Rijn. Eerste Paasdag werd vanuit de kerk de 20e editie van de wandeltocht -met tussendoor paasliederen- gehouden. Om 8.00 uur werd in de kerk met gebed en evangelielezing de dag begonnen. Daarna werd er met een groep van ongeveer dertig mensen een route gelopen in de wijk Cleijn Duin en werden bij enkele tussenstops enige paasliederen gezongen onder leiding van twee trompettisten.

''Jaarlijks pakken we een andere wijk. Cleijn Duin, de Zanderij of Koestal zijn de wijken waar de Evangelisatiecommissie Ontmoetingskerk de Paasstraatzangen wisselend organiseert'', aldus Claudia de Best. Ze loopt al jaren mee en merkt op dat er veel jongeren tussen zitten. "De jongste deelnemer is 13 jaar en de oudste is 88 jaar. Jongeren pakken het nu ook meer op. Meestal komen ze wel samen, dus met een vriend of vriendin." Al sinds 1997 wordt de Paasstraatzang georganiseerd op eerste paasdag.

''Op ongeveer vier of vijf plekken -afhankelijk van de tijd- in de wijk staan we stil en zingen we twee paasliederen. De reacties zijn altijd goed. Mensen komen even luisteren op het balkon, kijken vanachter het raam of stappen de tuin in.'' Het evenement werd om 9.00 uur afgesloten in de Ontmoetingskerk met koffie en een stuk paasbrood. Daaropvolgend was de paasdienst.