De Muziekwagen sluit zondag aan in De Mooiste File en zal op de Oranjepromenade van zich laten horen (Foto: pr).

Corsostart, mooiste file en entertainment in Noordwijk
Laatste update: 19 april 2017 om 11:17

NOORDWIJK - Alweer voor de 22e maal wordt het corsoweekend in Noordwijk geopend met de Mooiste File van Nederland.

Georganiseerd door de Stichting Bloem en Zee. De mooiste bloemenfile bestaat uit zo'n 40 personenauto's en oldtimers, onderbroken door drie praalwagens, met dit jaar als rode draad het thema 'Auto Design'. Een knipoog naar het thema van het Bloemencorso van de Bollenstreek, dat als thema 'Dutch Design' heeft. Het corso start traditiegetrouw op zaterdagmorgen 22 april om 09.30 uur aan de Koningin Wilhelminaboulevard en rijdt vervolgens via de Bollenstreekdorpen naar Haarlem.

De Mooiste File, ooit ontstaan als alternatief voor de naar Haarlem verhuisde corsoshow in het corsoweekend, is op vrijdag 21 april vanaf 17.30 uur te bewonderen aan de Koningin Wilhelminaboulevard. Jessica Keet verzorgt wederom de prachtige kleur- en geurrijke arrangementen op de auto's die worden opgesteld op de Oranjepromenade. Ook is een aantal auto's van de Tulpen Rallye te zien.


Na het vertrek van het bloemencorso op zaterdag, waarvoor dit jaar het startsein zal worden gegeven door Cristiana Alicata, directrice van Fiat Chrystler Automobiles, verzorgt Bloem en Zee een weekend vol entertainment aan de Koningin Wilhelminaboulevard. Tussen 13.30 uur en 14.00 uur zal de Oranje Tour vanuit Katwijk langzaam Noordwijk binnen rijden. De Oranje Tour is een dag vol activiteiten voor kinderen met een beperking met als afsluiter een rondrit in een bijzondere auto door de Duin- en Bollenstreek.

Om 14.00 uur start de rest van het programma van deze dag met als eerste een optreden van het Kleijnkoor Noordwijk met aansluitend om 15.00 uur een optreden van Dans- en Balletschool van Jorien Boot. Aan het einde van deze spetterende middag zijn er in nauwe samenwerking met de Chinese ambassade, optredens te zien vanuit de Chinese cultuur. Na de verschillende optredens start om 21.00 uur 'The Night of the Queen', een spetterend feest voor alle leeftijden in de Hotels van Oranje.


Zondag 23 april is wederom een dag vol auto's en andere activiteiten. Op zondagochtend om 10.30 uur is een aantal bijzondere Citroën cabriolet DS te bezichtigen. Aansluitend zijn er circa 50 prachtige oldtimers van H.A.V. en A Ford Club en unieke bloemenarrangementen te bewonderen, omlijst met veel entertainment. Vanaf 13.30 uur zal er een muziekauto spelen op de Oranjepromenade met een gevarieerd repertoire en is er voor de kids speciaal entertainment. In nauwe samenwerking met de Chinese ambassade zal er om 17.00 uur wederom een mooi optreden verzocht worden. Kortom een weekend vol activiteiten die de naam Bloemenbadplaats Noordwijk eer aan doen.