Guus van Weerdenburg probeert een voorzet af te leveren (Foto: Aad de Winter).

"Gezeur 'dat het nergens meer om gaat' is bullshit"
Laatste update: 26 april 2017 om 9:54

KATWIJK - Katwijk kreeg zaterdagavond op sportpark De Krom een lesje in effectiviteit van laagvlieger UNA.

De thuisploeg had veel meer balbezit, speelde bij vlagen heel behoorlijk, kreeg ook genoeg kansen, maar stond uiteindelijk met lege handen omdat het defensief ingestelde Uitspanning Na Arbeid beter was in de afwerking: 2-3.

"Ik heb er geen woorden voor", stamelde Mark de Vries na afloop. De doelman van Katwijk kon het nog nauwelijks bevatten. Hij had best aardig gekeept, vond hij zelf, maar toch moest hij drie treffers incasseren. Toegegeven: de tweede en derde waren bijzonder fraai. De 1-3, in de 72ste minuut, was zelfs het hoogtepunt van de wedstrijd. Invaller Rob van Boekel speelde een tegenstander door de benen, zag De Vries een paar meter voor zijn doel staan en leverde vanaf ruim twintig meter een weergaloze lob af. Een kwartier daarvoor was de sluitpost ook al kansloos op een bekeken afstandsschot van Nick Tieleman.

Aanvoerder Robbert Susan zorgde nog wel voor de aansluitingstreffer, maar daar bleef het bij.
En het begon nog wel zo goed voor Katwijk. De ploeg van Dick Schreuder was in de openingsfase dreigend en zette de gasten uit Veldhoven flink onder druk. Al in de vijfde minuut trof Marciano Mengerink, na een prima voorzet van 'Man of the Match' Omar Hamdi, met een omhaal de paal.


Aan de andere kant was het bij de eerste de beste uitbraak direct raak. Mart van de Gevel tekende met een geplaatste kopbal voor 0-1. In de daaropvolgende minuut kreeg UNA tot twee keer toe de kans om de marge te vergroten, maar De Vries redde bekwaam. Vervolgens groeven de Brabanders, getraind door oud-prof Mark Schenning, zich (weer) in en lieten de tegenstander het spel maken, om er zelf af en toe gevaarlijk uit te komen.


"We wisten dat ze zo zouden spelen, maar daar moet je mee om weten te gaan", zei Schreuder in zijn analyse. De coach was, op zijn zachtst gezegd, niet tevreden. "Met alle respect voor UNA: we mogen niet verliezen van deze ploeg. Het was gewoon niet goed vandaag, we hebben te weinig laten zien. Dat heb ik de jongens ook gezegd. Al dat gezeur over 'dat het nergens meer om gaat' is bullshit. Ik wil elke wedstrijd winnen en ik wil tweede worden in deze competitie."


Voor Katwijk waren de druiven extra zuur: het verschil met nummer twee Kozakken Boys is nu vijf punten. Doelman De Vries bleef strijdbaar: "Zaterdag naar Jong Vitesse. Ook geen makkelijk duel. Maar we gaan de hele week hard trainen en dan moeten we daar maar laten zien hoe het wel moet."