De JO9-1 van SV Hillegom pakte met een zege op Geel Wit het tweede kampioenschap van het seizoen (Foto: pr).

SV Hillegom JO9-1 pakt twee titels in één seizoen
Laatste update: 26 april 2017 om 10:42

HILLEGOM - In de eerste seizoenshelft voor de winterstop speelde de JO9-1 van SV Hillegom in de 2de klasse en werd met een ongeslagen status begin december verdiend kampioen.

Na deze prestatie werd het team gepromoveerd naar de 1ste klasse en begon het tweede deel van het seizoen weer opnieuw met nieuwe en sterkere tegenstanders.

Vanaf de eerste wedstrijd zijn het allemaal spannende wedstrijden geweest en waren alle teams zeer aan elkaar gewaagd. Vooral de wedstrijden tegen Geel Wit en Zandvoort waren stuk voor stuk zenuwslopend en werd er gevochten voor de overwinningen. Woensdag 19 april om 18.00 uur vond de laatste wedstrijd voor de JO9-1 tegen de nummer 2 Geel Wit plaats op het prachtige complex van SV Hillegom. Met een grote schare toeschouwers werd het een spannend duel. Na 2 minuten kwam Hillegom op voorsprong uit een hoekschop maar de vreugde was van korte duur en een minuut later stond het al weer 1-1.


Hillegom bleef goed druk zetten en zocht de aanval en dat werd beloond met een 2-1 voorsprong. Een paar minuten daarna werd door Geel Wit de gelijkmaker gemaakt door een onhoudbaar schot. Na de rust bleef Hillegom het goede spel van de 1ste helft voortzetten wat leidde tot het winnende kopdoelpunt 5 min voor tijd en waarna het laatste fluitsignaal het kampioenschap gevierd kon gaan worden. Het team bestaande uit Maël, Elsa, Jelle, Silvio, Kayan, Dylan, Boris, Daniël en Dylan hebben dit goed gevierd! Dit succes is uiteraard mede te danken aan de trainers Richard en Vincent, waarbij blijkt dat deze combinatie van team en trainers succesvol zijn en hopelijk nog lang samen mogen werken! Op naar hopelijk meer kampioenschappen.