David Verweij zorgde in Bussum voor de enige Noordwijkse treffer (Archieffoto: Johanna Wever).

SJC baalt meer van matig spel dan van puntenverlies
Laatste update: 26 april 2017 om 11:48

NOORDWIJK - SJC pakte zondag een punt in de uitwedstrijd tegen SDO (1-1). Trainer Kees Zethof hield aan het middagje Bussum geen goed gevoel over.

"Je snapt dat we met een bepaalde verwachting die kant op zijn gegaan. Het viel uiteindelijk flink tegen. Dan heb ik het niet over de uitslag, maar over het spel dat te wensen overliet."

"In het paasweekend verloren we geheel onterecht van Woezik en wonnen we geheel verdiend van SWZ Boso Sneek", vertelt Zethof. "Dat waren - weliswaar met wisselend resultaat - twee goede potten. We pretenderen met een bepaald type spel de nacompetitie te willen halen. Als je dan ziet wat we vandaag uitstraalden als team, dan viel dat tegen. Het zegt ook genoeg dat de jongens dat na afloop in de kleedkamer beaamden en tegen elkaar uitspraken. Ik heb ook niets gezegd. Dat heeft helemaal geen zin."


SJC dacht op voorhand een redelijk beeld te hebben van wat voor type speelstijl SDO op de mat zou leggen. Zethof: "We wisten dat zij puur vanuit de omschakeling, heel verdedigend ingesteld, gevaarlijk probeerden te worden. Dat kwam er aardig uit. Dan moet je een eerste goal maken om dat te doorbreken. Na een aantal verkeerde keuzes lukte dat weliswaar, maar we zaten gewoon niet goed in de wedstrijd."


Het leidde tot de verdiende gelijkmaker van SDO. "In de tweede helft waren zij al veel dreigender. Het mocht duidelijk zijn dat Kevin Schelvis ons een aantal keer in de race hield." Maar op de 1-1 had de Noordwijkse doelman zeven minuten voor tijd geen antwoord. "Een weggekopte voorzet namen zij direct op de slof en schoten ze fantastisch binnen." De openingstreffer van David Verweij werd zodoende door de thuisploeg weggepoetst.


Al met al dropen de Noordwijkers teleurgesteld af, iets dat volgens Zethof ook wat zegt over de doorgemaakte groei van zijn ploeg. "Twee jaar geleden kregen we in de Eerste Klasse nog tweemaal ongenadig op de broek van SDO. Thuis speelden we onterecht gelijk. Dat we een nieuw gelijkspel ervaren als een verliespartij, zegt wel iets, vind ik."


Bij winst had SJC zichzelf een goede dienst bewezen. Dan was nummer twee Woezik achterhaald en de leiding in de derde periode behouden gebleven. Toch heeft Zethof nog goede hoop op het behalen van de nacompetitie. SJC heeft immers twee ijzers in het vuur.


"De moraal van het verhaal is dat we samen met ADO '20 en Silvolde aan de leiding gaan in de derde periode, met nu een lichte voorsprong voor Silvolde. Maar we krijgen ze allebei nog en hebben het dus in principe in eigen hand. De laatste wedstrijd spelen we thuis tegen Silvolde. Stel je voor dat we tijdens de laatste speelronde middels een onderling duel de nacompetitie kunnen bereiken. Dat zou toch een mooi scenario zijn."