Vreugde bij Brayen Bröcker: de verdediger scoorde in Vlaardingen alweer zijn zesde doelpunt van het seizoen (Foto: Ron van der Linden).

Productief kwartiertje bezorgt Noordwijk ruime zege: 0-5
Laatste update: 26 april 2017 om 12:26

NOORDWIJK - Vijf goals, waarvan de eerste vier binnen een tijdsbestek van vijf minuten, bezorgde Noordwijk een ruime 0-5 zege bij Zwaluwen.

Omdat goal nummer vijf nog binnen het kwartier na de eerste rood-witte treffer te noteren viel, was er sprake van een ware doelpuntenlawine. Door de driepunter in Vlaardingen lijkt Noordwijk zich weer op te richten en meldt het zich weer nadrukkelijk in de race om een (vervangende) periodetitel.

Noordwijk begon in de eerste competitiewedstrijd onder interim-trainer Andries Wendt goed aan de klus in Vlaardingen, maar kon het betere spel voor de pauze niet vertalen in een voorsprong. Mogelijkheden daarvoor waren er wel, maar als het er echt op aankwam ontbrak het bij de rood-witten aan de nodige precisie.


Wendt drukte zijn spelers halverwege op het hart om vooral de rust te bewaren. "Er was geen enkele reden voor ons om in paniek te raken. Gewoon rustig blijven heb ik ze voorgehouden. 'Als we zo doorgaan komt dat doelpunt vanzelf'. Als je de betere ploeg bent, willen spelers nog weleens dingen gaan doen die ze juist niet moeten doen. En dat gevaar ligt in een dergelijke wedstrijd altijd op de loer. Na de 0-1 was het ijs in ieder geval gebroken. Maar dat het daarna zo snel zou gaan, had ik natuurlijk ook niet kunnen vermoeden."


Daarmee doelde de oefenmeester op de gebeurtenissen die vanaf de 56e minuut plaatsvonden. Nadat verdediger Brayen Bröcker, met alweer zijn zesde seizoenstreffer, met het hoofd bij de tweede paal uit een hoekschop de 0-1 voor zijn rekening had genomen, ging het razendsnel. Tjeerd Westdijk pikte een minuut later een dieptepass op, waarna Zwaluwen-doelman Van Tienen opnieuw het nakijken had (0-2). Nauwelijks bekomen van die schrik lag ook nummer drie tegen de touwen. Dit keer was Ruperto Dorothea het feestvarken. Tjeerd Westdijk maakte 120 seconden later van afstand het kwartet vol. "Na de 0-1 brak er iets bij die gasten. Ze waren even de kluts kwijt en daar hebben we uitstekend gebruik van gemaakt", aldus Wendt.


Zonder de uit voorzorg naar de kant gehaalde Jeroen Borsboom (knieklachten), maar met Tom Duindam in de ploeg ging het doelpuntenfestijn nog even door. Na eerst de lat te hebben geraakt, was het na 71 minuten wel raak voor de invaller. "Vervolgens hebben we wat gas teruggenomen. Bovendien heb ik Rupie (Ruperto Dorothea - red.) na zijn gele kaart gewisseld. Hij is daardoor sowieso volgende week geschorst. Kijk, het mag van mij best zeven of acht nul worden, maar zo was het ook wel heel lekker. Bovendien hielden we na de 3-0 van vorige week tegen Excelsior Maassluis in de halve finale van de Districtsbeker opnieuw de nul." Toch bleef de interim-trainer na de klinkende 0-5 overwinning de nuchterheid zelve. "We hebben nog niets, maar deze opsteker kunnen we in de drie nog resterende wedstrijden goed gebruiken. We kunnen ons in de strijd om de play-offs echter geen enkele fout meer permitteren. Dat betekent dat we thuis tegen DFS en Achilles Veen en tussendoor bij Breukelen moeten winnen. Pas dan zal duidelijk zijn of onze missie geslaagd is en we alsnog om promotie mogen spelen."