Jong en oud kan deelnemen aan verschillende activiteiten in Matilo (Foto: pr).

Romeinse zondag in Archeologisch Park
Laatste update: 26 april 2017 om 15:56

LEIDEN - Ben je wel eens naar het Archeologisch Park Matilo geweest? Deze bijzondere locatie ligt achter de Hoge Rijndijk tegenover de Leiderdorpsebrug.

Het park bevindt zich boven de resten van het Romeinse fort Matilo. Zondag 30 april zijn er van 12.00 tot 16.00 uur verschillende activiteiten. Iedereen is welkom.

Het thema van de Romeinenweek is '100% Romeins?´. Claudia Thunnissen geeft dan ook om 13.00 uur een toepasselijke speedlezing over Germaanse en Romeinse kaas. Er is een informatie- en boekenstand, waar men aan de archeologische vraagbaak Tom Hazenberg de hele middag alles kan vragen over castellum Matilo.


Om 14.00 en 15.00 uur zijn er rondleidingen door het park, met aandacht voor de opzet van het castellum en bijzondere vondsten zoals het ruitermasker van Gordon, de bronzen onderarm van een keizerstandbeeld en een loden vervloekingstablet. Ook het Kanaal van Corbulo en de historische tuinen van Matilo zijn in de rondleiding opgenomen.


In de kleinste theatertent van Leiden draait een presentatie over Matilo en de Limes. En wil men iets meer te weten komen over Romeins boogschieten of zelf eens de boog uitproberen, dan kan men terecht bij de handboogvereniging Sagittatus.