Tim van der Meer stopt na twee seizoenen als hoofdtrainer bij ZVL, hij wil te graag zelf nog spelen (Foto: pr).

Tim van der Meer stopt ermee bij ZVL-Hawabo
Laatste update: 28 april 2017 om 14:44

LEIDEN - Tim van der Meer (26) stopt na 2 seizoenen als hoofdtrainer bij ZVL-Hawabo. De reden: hij wil zelf nog heel graag spelen.

De club is nog bezig met een opvolger. Dat maakte hij bekend nadat ZVL in de halve finale van de play-offs om het landskampioenschap werd uitgeschakeld door Polar Bears.

Van der Meer over zijn besluit: "Een enorm lastige keuze, want ik had het nog erg naar mijn zin. Nu ik een vaste baan heb moest ik kiezen tussen trainen en spelen. En nu ik nog de leeftijd heb om zelf te spelen heb ik daarvoor gekozen. Ik wil heel graag weer voor het eerste team van De Zijl spelen. Ik sluit dus niet uit dat ik in de toekomst wel weer langs de badrand zal staan."


Prijzen
Met ZVL-Hawabo won Van der Meer in zijn eerste seizoen als hoofdtrainer meteen alle prijzen: de Supercup, de nationale beker en de landstitel - pas de tweede in de gehele clubhistorie. Daarnaast was hij genomineerd als Sportcoach van Leiden 2016. ''Helaas konden we dit seizoen ondanks een eerste plek in de reguliere competitie niet afsluiten met een prijs, maar mijn besluit stond daarvoor al vast." Jacob Spijker, voorzitter van de waterpolocommissie van De Zijl en ZVL-Hawabo: ''We hadden graag met Tim door gewild, dus wat dat betreft vinden we zijn besluit erg jammer. Toch begrijpen we z'n keuze volledig en willen hem bedanken voor zijn inzet en behaalde topprestaties de afgelopen jaren. Gelukkig blijft Tim behouden voor de club en gaan we zeker nog meer van 'm horen.''