Tony Schreurs was na lang blessureleed weer eens doeltreffend voor Ter Leede (Foto: Orange Pictures).

Ter Leede op drempel van kampioenschap
Laatste update: 2 mei 2017 om 12:11

SASSENHEIM - In de Hoofdklasse A, de competitie van de kerende kansen, is dit seizoen van alles mogelijk.

Wie voor dit weekend op de ranglijst keek, zag dat het enorm spannend is bovenin. Ter Leede, Achilles Veen en Spijkenisse stonden met 50 punten op kop. Laatstgenoemde had daar wel een wedstrijd meer voor nodig. Op de Roodemolen deed Ter Leede zaterdag wat het moest doen, en zag na afloop andermaal dat in deze competitie inderdaad alles mogelijk is. Ter Leede is dichtbij de titel door de 3-2 zege op Zwaluwen Vlaardingen, want het zag Achilles Veen verliezen.

'De jeugd heeft de toekomst' zei een wijs man ooit. Het is een uitspraak die dit seizoen goed past bij de formatie van Henk Wisman. Want wie naar de basiself van de Sassenheimers keek, zag dat de ploeg heel wat vaste waarden miste. Arroyo, Ammerlaan, Boelee, Kappenberg, Robertson en Siali. Zes namen die dit seizoen vaak op het wedstrijdformulier stonden, maar vanwege schorsingen en blessures ontbraken.
Na een aantal minuten werd de goede openingsfase van Ter Leede beloond met een doelpunt. Tony Schreurs speelde zich aan de rechterkant handig vrij en vond de uitblinker van de dag, Mark de Kruys. De jongeling stond oog in oog met de doelman van de tegenpartij en faalde niet: 1-0. Vrij snel na de openingstreffer was het alweer gelijk, nadat de spits van Zwaluwen, Ricardo Merrelaar, zo vrij als een vogel de bal had mogen binnenkoppen.


De Sassenheimers bleven daarna rustig en hielden de controle. Spanning voor een eventueel kampioenschap leek de ploeg niet te hebben. De achterhoede van de bezoekers leek meer last van spanning te hebben. Zwaluwen tikte rustig achterin rond, maar verspeelde de bal knullig aan Schreurs, die de fout afstrafte: 2-1.


De tweede helft was heel anders dan de eerste. Dit kwam op het conto van de bezoekers, die eigenlijk vrijwel direct na rust opportunistisch gingen spelen. De formatie van Wisman had hier moeite mee "Dan is het een kwestie van de tweede bal winnen en er iets goed mee doen", aldus Wisman.
Nadat Zwaluwen een leger aan grote kansen had gemist, was het weer de beurt aan Ter Leede. Daar waar de gelijkmaker in de lucht hing. viel de bal aan de andere kant wel goed. Na een goede omschakeling werd De Kruys gevonden, die het leer snoeihard in het doel werkte: 3-1. Dit zorgde voor grote opluchting op De Roodemolen.


In blessuretijd wist Zwaluwen nog wat terug te doen: 3-2. Maar de aansluitingstreffer kwam te laat. Na het laatste fluitsignaal was er blijdschap in Sassenheim. Niet alleen vanwege de overwinning, maar vooral ook door de nederlaag van Achilles Veen. Hierdoor staat Ter Leede op 'poleposition' voor de titel.