Tweevoudig doelpuntenmaker Tom van der Vlugt op weg naar een treffer (Foto: Peer Compeer).

Teylingen verziekt titelfeest, maar voelt zich bestolen
Laatste update: 2 mei 2017 om 12:17

SASSENHEIM - In een krankzinnige wedstrijd heeft Teylingen twee punten laten liggen tegen koploper Den Hoorn.

Scheidsrechter Straver mocht zich hiervoor medeverantwoordelijk houden. Bij de late 2-2 in de 93e minuut stond spits Anthony Sintniklaas zeker twee meter buitenspel, maar de leidsman liet, zoals de hele middag bij beide grensrechters, ook deze keer de assistent staan.

Den Hoorn kon bij winst kampioen worden van de Tweede Klasse C en begon goed aan de wedstrijd. Spelverdeler Bas Kuppers profiteerde in een scrimmage van defensief geklungel aan Teylingen-kant en zo leek Den Hoorn op rozen te zitten. Dat bleek een misvatting. Tot de rust speelden de Sassenheimers hartstikke goed. De thuisploeg zag dit worden bekroond met twee uitstekende goals van spits Tom van der Vlugt.


Bij de eerste goal ging hij op de doelman van Den Hoorn af, omspeelde hem keurig en kon vervolgens eenvoudig binnenwerken: 1-1. In de fase hierna kwam Teylingen zelfs op 2-1. Raymond Dolieslager verlengde de bal in het strafschopgebied waardoor het leer bij Van der Vlugt kwam, die zo z'n tweede goal van de middag kon aantekenen. Het werd bijna nog mooier. Mark van der Vlugt schoot een vrije trap vanaf dertig meter kiezelhard op de kruising.


Na de rust kwam Teylingen er aanvallend gezien amper meer aan te pas. Den Hoorn wist evenmin grote kansen te creëren en kwam niet verder dan ballen pompen in de zestien meter. Zo leek Teylingen af te stevenen op een riante overwinning, maar een laatste kans van de gasten werd vanuit een voorzet binnen gewerkt. Onterecht keurde Straver de treffer goed.