Elf Leden die bijna vijfentwintig jaar geleden aansloten onder het afdakje van FC Lisse, werden door de vereniging eveneens in het zonnetje gezet (Foto: Erwin Brandt).

Les Boules Fleuries viert zilveren jubileum
Laatste update: 2 mei 2017 om 14:30

LISSE - Wat ooit op 28 april 1992 bij FC Lisse begon onder een afdakje, is uitgegroeid tot een bruisende vereniging met een heus Boulodrome.

Wat ooit op 28 april 1992 bij FC Lisse begon onder een afdakje, is uitgegroeid tot een bruisende vereniging met een heus Boulodrome, waar volgens voorzitter Sjoerd Pieterse van de Nederlandse Jeu de Boules Bond (NJBB) menig club alleen maar van kan dromen.

Jeu-de-boulesvereniging Les Boules Fleuries (oftewel de fleurige ballen) aan de Gerard Doustraat stond afgelopen vrijdag daarom voor honderden belangstellenden uitvoerig stil bij haar 25-jarig jubileum en gaf een feestelijke receptie, waarvoor de gemeente, sportverenigingen en leden waren uitgenodigd.


De zaterdag werd er aan vast geplakt voor een gezellig feestje met de ruim tweehonderdveertig leden. Via het afdakje van FC Lisse en Stichting Puntenburg aan de Spekkelaan belandde het jeu de boules op de huidige plek, waar met veel zelfredzaamheid het Boulodrome is verrezen. Met achttien binnenbanen, 32 buitenbanen en het aantal leden behoort de vereniging tot de top tien van Nederland.


Volgens Pieterse wordt er in Lisse niet alleen in de top gespeeld, maar is er een breed aanbod voor mensen van alle niveaus. "Ik kom daarom graag weer terug voor het volgende jubileumfeest, want jullie hebben het echt verdiend."


"Het is hier heel erg goed geregeld en alles ziet er pico bello uit, horen we dan ook vaak van de bezoekende verenigingen", vult voorzitter Huug Tielemans aan, die nog graag wil benadrukken dat jeu de boules een volwaardige sport is en geen spel. "Er ligt ook een bijzonder accent op de sociale functie van de vereniging. Voor sommigen is het zelfs een thuis wat terug te zien is in het feit, dat best wel veel leden alleenstaand zijn. Iedereen kan trouwens jeu de boules spelen en leeftijd speelt geen enkel rol. Ook als je er niets van kunt dan nog ben je van harte welkom."


Voor meer informatie kunt u terecht op de fleurige website.

 

 

Meer info: http://www.lesboulesfleuries.nl