"Ik ben te ambitieus om nog een jaartje in de 'kelder' te gaan voetballen", aldus Solleveld (Foto: Jeannette Dijkstra).

"Afpakken aanvoerdersband heeft mij veel pijn gedaan"
Laatste update: 5 mei 2017 om 10:37

WARMOND - Vincent Solleveld heeft besloten om Warmunda aan het einde van het seizoen te verlaten.

De fanatieke verdediger gaat zijn heil ergens anders zoeken en hoopt op zondag actief te blijven bij een leuke club uit de Tweede of Derde Klasse.

"Ik heb vorige week uitgesproken dat ik op zoek ga naar een nieuwe club", vertelt Solleveld. "Ik kan het niet meer opbrengen. Ik steek er eigenlijk wekelijks met kop en schouders bovenuit en er zijn toch ook jongens die er mee zijn gestopt. Ook zijn er wat dingetjes gebeurt met de trainer. Mijn aanvoerdersband is afgepakt en dat doet mij nog steeds gigantisch veel pijn. Ik heb met twee clubs gesproken en wil heel graag op zondag blijven voetballen."


"Ik vind dat ik de Derde Klasse ontstegen ben. Ik kwam bij SJC vandaan, dat toen in de Eerste Klasse speelde. Als ik volgend seizoen bij een club uit de Derde of de Tweede Klasse zou kunnen voetballen zou mooi zijn. Ik ben niet het type dat zelf gaat bellen. Als er clubs zijn die geïnteresseerd zijn dan kunnen ze bellen."


"Ik heb de stap gemaakt naar Warmunda omdat Alan (Campfens, red.) mijn oude trainer was bij Ter Leede. Ik beschouwde hem meer als vriend. Vorig jaar hadden we een schitterend seizoen. We zijn gepromoveerd naar de Derde Klasse en dit had niemand verwacht."


"Ik zei ook van tevoren dat we een traject ingaan van twee jaar minimaal en ik heb me aan mijn woord gehouden. Dat we dit seizoen zo slecht draaien heeft ook met spelerstekort te maken. Veel jongens zijn geblesseerd en schorsingen. Op een gegeven moment houdt het dan voor mij ook op. Ik ben te ambitieus om nog een jaartje in de 'kelder' te gaan voetballen en ik ben niet van plan om nog in de Vierde Klasse te gaan spelen. Dan hang ik liever mijn schoenen aan de wilgen."