Slechts en handjevol mensen maakten gebruik van de uitnodiging van het Noordwijkse college om de inloopavond over de Watertoren bij te wonen (Foto: Harm Dragt).

Inloopavond Noordwijkse Watertoren slecht bezocht
Laatste update: 5 mei 2017 om 10:42

NOORDWIJK - De afgelopen dinsdag georganiseerde inloopavond in het gemeentehuis van Noordwijk om met elkaar van gedachten te wisselen over de nieuwe bestemming van de Watertoren werd slecht bezocht.

Slechts een handjevol geïnteresseerden had van de uitnodiging gebruik gemaakt om te komen.

De organisatoren hadden de matige opkomst al zien aankomen. Nadat de uitnodiging was verstuurd, waren de nodige reacties binnengekomen waarom de avond in de meivakantie was gepland. Die reacties waren voorzien van de mededeling dat betrokkenen vanwege verblijf elders niet konden komen. De gemeente besloot daarop een nieuwe inloopavond te organiseren op 15 mei van 19.30 tot 21.00 uur in de dependance aan de Goohorstlaan 10.


De inloopavonden passen volgens de gemeente in de pogingen die worden gedaan om tot een voor alle partijen acceptabel compromis te komen voor de bestemming van de Watertoren. Na een uitgeschreven prijsvraag verwierf architect Bart Akkerhuis het recht tot aankoop van de Watertoren die eigendom is van de gemeente. Zijn plan om er te gaan wonen met zijn gezin en het akkoord dat hij aan de door de gemeente gewenste openstelling op een aantal dagen voor kleinschalige evenementen, werd door de gemeente als beste beoordeeld.


Een aantal omwonenden bleken onder meer om privacyredenen minder gecharmeerd van de nieuwe bestemming en vochten die aan. Mediation hielp niet en de partijen staan, ondanks toegezegde aanpassingen aan de Watertoren om de privacy te waarborgen, nog steeds lijnrecht tegen over elkaar. De inloopavonden hebben tot doel om alle betrokkenen in staat te stellen om alle zaken nog een keer door te kunnen laten nemen. De gemeenteraad heeft eerder al besloten om groen licht te geven voor de nieuwe bestemming en de procedures daartoe in gang te zetten. De tegenstanders houden vast aan een rechterlijke uitspraak die hen in het gelijk stelde.