De oud-Egyptische taal, kunst, religie, geschiedenis en archeologie passeren de revue tijdens de vierde editie van de Egypte Pubquiz (Foto: pr).

Egypte Pubquiz reeds toe aan vierde editie
Laatste update: 5 mei 2017 om 11:23

LEIDEN - Friends of Saqqara organiseert op donderdagavond 18 mei om 19.00 uur (zaal open vanaf 18.30 uur) de vierde editie van de enige echte Egypte Pubquiz.

Wie weet het antwoord op al die pittige vragen en wint de felbegeerde titel ‘grootste Egypte-kenner van de Lage Landen’?

De oud-Egyptische taal, kunst, religie, geschiedenis en archeologie passeren de revue. Ook zijn er rondes over beroemde museumstukken, Egyptomania, Koninginnen van de Nijl en het grafveld van Saqqara. Het belooft weer een sprankelende avond te worden. Bij een pubquiz hoort natuurlijk een hapje en drankje, de Tempelzaal van het Rijksmuseum van Oudheden doet deze avond dienst als café.


Het egyptologische niveau wordt bewaakt door een deskundige jury. De winnaar(s) en grootste verliezer(s) van de pubquiz kunnen rekenen op een mooi prijzenpakket. De pubquiz vindt plaats in het Rijksmuseum van Oudheden aan het Rapenburg 28. Aanmelden kan via de website.

Deelname aan de Pubquiz kan individueel of met een team van maximaal vier personen (16 jaar en ouder). Toeschouwers zijn van harte welkom. Deelnemers en toeschouwers betalen € 10 per persoon.

Alle opbrengsten komen ten goede aan het Nederlandse archeologische onderzoek in Saqqara.

 

Meer info: http://www.rmo.nl/egyptepubquiz2017