Roeland Spijker kon ook het tij niet keren voor De Zijl (Archieffoto: pr/Ruud Wormgoor).

De Zijl verkoopt huid duur maar is wel uitgeschakeld
Laatste update: 5 mei 2017 om 11:33

LEIDEN - Alhoewel De Zijl regerend landskampioen UZSC tot het uiterste heeft gedwongen, is het toch uitgeschakeld in de strijd om de titel.

Na een behoorlijk verlies in Utrecht (13-5) was het in Leiden bloedstollend spannend en scheelde het niets of de Leidenaren hadden een derde duel afgedwongen.

Pas na het nemen van strafworpen moest de thuisploeg zich toch gewonnen geven en nam het met opgeheven hoofd afscheid van het strijdtoneel. In de beslissende strafworpenreeks, nadat het 8-8 was na de reguliere speeltijd, misten Tom Nederend en Bart Turk hun strafworp en omdat de huidige landskampioen wel koel bleef, was het gedaan met de thuisploeg die werd gesteund door een zeer enthousiast publiek.


Comeback
Het leek helemaal de goede kant op te gaan toen De Zijl terugkwam van een 6-8 achterstand, nadat het aanvankelijk met 5-4 voor stond. In het meeslepende play-off gevecht sleepte De Zijl dus nog een gelijkspel uit het vuur, waarin de ‘loterij’ van strafworpen dus nipt werd verloren. Dino van Vendeloos was de meest productieve speler voor De Zijl, hij scoorde drie keer. Jasper Haasnoot raakte twee keer doel. Ook Tom Nederend, Tim van der Meer, Roeland Spijker, Omar Qachach en Sebastiaan Goed scoorden. UZSC staat nu in de finale tegenover Het Ravijn, dat won van ZPC Amersfoort.