Lloyd Spiegel (Foto: pr).

AustraliŽr Lloyd Spiegel geeft concert in De Oude School
Laatste update: 9 mei 2017 om 12:20

WARMOND - Denk je aan een Australische akoestische virtuoos, dan komt onherroepelijk de naam van Tommy Emmanuel voorbij.

Ook landgenoot Lloyd Spiegel heeft een indrukwekkende staat van dienst. Zaterdagavond 13 mei om 20.30 uur is laatstgenoemde in de Oude School te gast.

Lloyd Spiegel is nog maar halfweg de dertig, maar staat toch al meer dan vijfentwintig jaar op het podium. Sinds zijn dertiende tourt hij de wereld rond, enkel gewapend met een akoestische gitaar, een indrukwekkende fingerstyletechniek en een warme stem. Lloyd is een blues gitarist, maar dan wel in de ruime zin van het woord. Zo brengt hij net zo natuurlijk soul nummers en songs uit het Great American Songbook. Meestal begeleidt hij zichzelf op akoestische gitaar, soms samen met een drummer, maar hij speelt ook elektrisch.


De man deelde het podium met bluesgrootheden als Buddy Guy, Etta James en Ray Charles, maar ook met Bob Dylan, Peter Frampton en Willie Nelson. Hij mag met recht en rede dé ambassadeur van de Australische blues genoemd worden, want in zijn thuisland rijgt hij de bluesawards aan een. In het toonaangevende Australian Guitar Magazine werd Lloyd zelfs opgenomen in een lijst van de 10 beste Australische top-gitaristen aller tijden. Kortom voor voor Blues & gitaarliefhebbers een aanrader.


Entree is 10 euro, kunstcafe de Oude School is te vinden aan de Dorpsstraat 40 in Warmond.