Sepehr Safi in duel met de aanvoerder van ROAC (Foto: Peer Compeer).

Teylingen bewijst zichzelf slechte dienst
Laatste update: 9 mei 2017 om 12:28

SASSENHEIM - Een onbegrijpelijk zwak Teylingen heeft zichzelf ernstig in de problemen gebracht door te verliezen van directe concurrent ROAC.

Op de nederlaag was niets af te dingen. Sterker nog, de Sassenheimers mochten blij dat 'de Rippers' niet naar een veel grotere score uitliepen dan 1-2.

Teylingen begon goed aan de wedstrijd, dat moet gezegd worden. Binnen vijf minuten kon Jaap Zwetsloot binnenwerken na een mislukt schot van Tom van der Vlugt. Met name Dirk Zwetsloot was bedrijvig in aanvallend opzicht en bracht veel gevaar met de voor hem typerende sleepacties naar z'n linkerbeen. Wat nog meer typerend was, en voor het eerst, is dat wanneer Dirk Zwetsloot het veld verlaat (ditmaal vanwege een blessure) het op de één of andere manier niet meer draait bij Teylingen. De balans op het middenveld leek zoek. Kort voor de rust, in de fase dat ROAC al sterker werd, was het Loek van der Star die simpel de 1-1 kon binnentikken.


Na de rust was het ROAC dat de klok sloeg en Teylingen figureerde slechts. Alsof de spelers geen moment het idee hadden dat er heel veel op het spel stond. ROAC profiteerde ervan. Het was Martijn van Trigt die twee spelers nota bene op de achterlijn doldraaide en voor kon zetten. Wederom Van der Star scoorde en daarmee mocht de bezoekende ploeg zich voor 99 procent veilig wanen.


Teylingen mag zich voor hetzelfde, hoge percentage gaan opmaken voor het spelen van nacompetitiewedstrijden. Alleen bij winst op DOSR en verlies van RKDEO thuis tegen het al gegradeerde DONK is Teylingen alsnog veilig.