Krachtpatser Abel Ripine in actie voor The Bassets (Foto: pr).

Bassets op tandvlees naar het einde van het seizoen
Laatste update: 9 mei 2017 om 15:12

SASSENHEIM - Voor de rugbyers van The Bassets uit Sassenheim zit het seizoen erop. Op hun tandvlees speelde zij hun laatste competitiewedstrijd in Naarden tegen RC 't Gooi.

De finalist in de strijd om het landskampioenschap was met 49-0 te sterk.

Deze wedstrijd was slechts een formaliteit want wat de uitslag ook zou worden aan de stand zou niets meer veranderen. 't Gooi heeft hun plek in de finale al veroverd en The Bassets zouden vijfde van Nederland blijven, maar toch moest er gespeeld worden. Hoewel 't Gooi een maatje te groot is voor de Sassenheimers boden ze goed weerstand en was het een echte wedstrijd. Met een 49-0 verlies was het een acceptabele en sportieve wedstrijd waarbij het seizoen positief werd afgesloten.

Wie op voorhand had gezegd dat The Bassets voor de kerst al veilig waren en brutaal de vijfde plaats in de hoogste rugbyklasse van Nederland zou bezetten, zou voor gek zijn verklaard. Hoofdtrainer Phil Leck heeft het maximale uit zijn ploeg weten te halen. Hij heeft zichzelf daarmee ook in een lastig parket gebracht want de lat moet altijd hoger dus volgend seizoen wil de Engelsman naar de top drie. Dit zijn mooie ambities en daar zullen The Bassets Leck in moeten ondersteunen waardoor er nu al gekeken moet worden naar versterking voor de te smalle selectie.