Toon Zwetsloot symboliseert de teleurstelling bij Ter Leede (Foto: Orange Pictures).

Nieuwkomer Van Otterloo schiet titeldroom van Ter Leede kapot
Laatste update: 9 mei 2017 om 15:31

SASSENHEIM - Hij verontschuldigde zich bijna. De mix van emoties dropen van zijn gezicht af. Ian van Otterloo dompelde Ter Leede tegen Argon in een diepe rouw.

De middenvelder van de ploeg uit Mijdrecht schoot de titeldroom van de Sassenheimers aan diggelen. Saillant detail: de 22-jarige voetballer speelt volgend jaar op De Roodemolen.

"Eerlijk gezegd weet ik ook niet echt wat ik moet zeggen", verontschuldigde Van Otterloo zich bijna. "Een aantal jongens van Ter Leede zei tegen mij dat het nergens op sloeg dat ik twee keer scoorde. Maar ik voetbal nu nog gewoon voor Argon, dan doe ik mijn uiterste best. Het zou ten opzichte van mijn ploeggenoten waar ik al vier jaar mee speel, ook niet eerlijk zijn als ik dat niet zou doen."


De Sassenheimers zochten na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Jeroen Sanders linea recta de kleedkamers op. De ploeg liet het water uit de douche als een kleed van schuldgevoel over zich heen kletteren. De ploeg oogde in de eerste helft flegmatiek. Het frivole spel, dat Ter Leede vaak liet zien, stagneerde onder een deken van zenuwen.


Trainer Henk Wisman legde de schuld van de 2-1 nederlaag dan ook bij zijn eigen ploeg neer. "We weten dat ze vaak die lange Jesse van Nieuwkerk zoeken", blikte de Amsterdamse trainer terug op het duel. "Dan moet je vaak snel bij de tweede bal zitten en je niet laten verrassen. Maar dat deden we toch." Op de vraag of hij het pijnlijk vond dat Van Otterloo de goals maakte voor Argon reageerde de coach nog gevat: "Dan hebben we toch goed gescout?"


De beide treffer van Van Otterloo waren van Ter Leede-kant een schoolvoorbeeld van hoe het niet moest. Ondanks de waarschuwingen van Wisman wist de middenvelder toch te profiteren. Eerst in de rebound na een schot van Sharyon Morrissen. De tweede goal schoot Van Otterloo prima in de kruising vanaf randje zestien.


Pas in de tweede helft voetbalden de Sassenheimers de titelstress van zich af. Ter Leede drong aan, maar miste het geluk ook een beetje. Afvallende ballen die net verkeerd vielen, schoten die smoorden in een mêlee van benen. Pas na de 2-1 van Tony Schreurs was het echte geloof terug. Met 2-2 zouden de Sassenheimers het kampioenschap nog in eigen hand hebben.


Koortsachtig werd het Twitterkanaal van Spijkenisse in de gaten gehouden. Toen daar vijf minuten voor tijd de 1-0 op verscheen tegen RVVH waren de in geel-rood gedoste supporters de wanhoop nabij. Een nederlaag van Ter Leede zou betekenen dat de ploeg alleen nog maar via een overwinning op Sliedrecht met dubbele cijfers nog kampioen kon worden. En zo geschiedde.