Sjors Meiland aan de bal voor Van Nispen. Ook hij kon niet voorkomen dat Warmunda in de slotfase nog op 2-2 wist te komen (Foto: Trudy van den Berg).

Warmunda dwarsboomt Van Nispen met gelijkmaker: 2-2
Laatste update: 9 mei 2017 om 15:41

DE ZILK - Lang leek er zondag een driepunter in het verschiet te liggen voor Van Nispen. Warmunda kwam echter in de slotminuten alsnog op gelijke hoogte: 2-2.

Daardoor blijven de Zilkers in de wachtkamer wat betreft een nacompetitieplaats. "We hadden dit eigenlijk nooit meer mogen weggeven in de eindfase", baalde Van Nispen-trainer René Ras. "We hadden mooi over Voorschoten heen kunnen wippen bij winst. Nu hebben we het niet meer in eigen hand, maar blijft Voorschoten de grote kanshebber om nacompetitie te gaan spelen."

Het is door de verrassende uitslagen van zondag nóg spannender geworden. Voorschoten, Van Nispen, Stompwijk en SJZ zijn nog in de race, waarbij Voorschoten de beste papieren heeft. De ploeg uit De Zilk begon uitstekend aan de wedstrijd en kreeg meteen twee mogelijkheden in de eerste twee minuten. Ferdi Smit was met het hoofd en een bal tegen de lat dichtbij de openingstreffer. Het bleef vervolgens lange tijd rustig, waarna ook Warmunda de lat raakte via Chafik Belmamoune. Ondanks nog een paar mogelijkheden van de ploeg van Alan Campfens leek de eerste helft doelpuntloos te worden afgesloten.


Dat de 1-0 vlak voor rust alsnog viel, was het gevolg van een foutje van keeper Michael Christen. De goalie pakte een terugspeelbal op. Gevolg: een vrije trap in een overvol strafschopgebied gevuld met 21 spelers. De bal kwam na veel flipperkast-momenten voor de voeten van Damen en zodoende kwam Van Nispen uit het niets op voorsprong. Gelijk na de thee kreeg Van Nispen de kans om naar 2-0 uit te lopen, maar Bren Zonneveld schoot rakelings naast. Prompt een minuut later kwam de ploeg van Campfens op 1-1 door Jasper Kortekaas en was de wedstrijd weer geheel open. Na schermutselingen over en weer kreeg Warmunda langzamerhand de overhand. Het was aan uitblinker Tom van Maris te danken dat Van Nispen op de been bleef.


Gelijkmaker
Campfens: "Niets ten nadele van Van Nispen, maar hun keeper ranselde vier of vijf mogelijkheden van ons uit zijn doel. De ploegen waren goed aan elkaar gewaagd, maar de beste kansen waren voor ons. Dat is nu net waar wij het hele seizoen al tegenaan lopen. Een beetje geluk ontbreekt. En wat ons ook vaak overkomt, is dat we 'm dan wel tegen krijgen." En dat gebeurde prompt na 84 minuten. Na een aanval van Warmunda schoot Zonneveld uit het niets de 2-1 achter Christen. De punten leken binnen handbereik voor Van Nispen, maar het was buiten Belmamoune gerekend. Hij maakte twee minuten voor tijd de 2-2. Van Nispen mag nog hopen op de nacompetitie. Het moet winnen van Aalsmeer en dan moet Voorschoten verliezen of gelijkspelen.


Uitblinker bij de Zilkers was ongetwijfeld goalie Van Maris. De sluitpost was vele malen de redder in nood door spectaculaire reddingen. Zelf was Van Maris ontevreden met het gelijke spel: "Het had mooi geweest als we de drie punten hadden binnengehaald. Nu moeten we het doen met een schamel puntje. Dat hadden er drie moeten zijn tegen een overigens goed Warmunda. We hebben nog een kans, maar dan moeten we Aalsmeer verslaan. Alles kan in het voetbal. Dat heeft vandaag maar weer uitgewezen. We staan nu met drie ploegen op 40 punten, en daarboven Voorschoten".