Jeroen Dedel, hier aan de bal, liet een strafschop onbenut (Foto: Dirk van de Reep).

Drie promoties op een rij zit er voor SV Hillegom niet in
Laatste update: 9 mei 2017 om 15:43

HILLEGOM - Na twee opeenvolgende promoties voor SV Hillegom zit een derde op rij er dit seizoen niet in.

Op het eigen sportpark De Zanderij verloren de Hillegommers in een vermakelijk duel van kersvers kampioen Purmersteijn met 2-3. Door de nederlaag blijven de wit-blauwen op de zevende plaats steken en bedraagt de achterstand op nummer vier Velsen, een plaats die vermoedelijk recht geeft op nacompetitie, zeven punten met nog één wedstrijd te spelen.

Zowel SV Hillegom en Purmersteijn wilden verzorgd voetballen en zochten de aanval veelvuldig. Het waren vooral de Hillegommers die de klok sloegen in de eerste helft. De wit-blauwen zetten de kersverse kampioen al vroeg onder druk en kwamen na zes minuten spelen al op voorsprong door een doelpunt van Niels de Jong. Lang kon de ploeg niet genieten van de voorsprong, want de bezoekers maakten een minuut later alweer gelijk.


De debutant in de Eerste Klasse liet zich echter niet uit het veld slaan en ging verder op de ingeslagen weg. De thuisploeg had een aantal mogelijkheden om op voorsprong te komen, maar voorin stond het vizier niet helemaal op scherp. Gaandeweg de eerste helft kwamen de bezoekers wat beter in de wedstrijd, zonder dat dit leidde tot grote kansen. In de ogen van trainer Kranenburg deed zijn ploeg zichzelf tekort. "Wij kwamen al snel op voorsprong, maar we kregen te snel weer een doelpunt tegen. Het is zonde dat wij ondanks het veldoverwicht niet meer wisten te scoren", aldus een teleurgestelde Hillegomse trainer.


Heft in handen
Na de rust waren de rollen omgedraaid en nam Purmersteijn het heft in handen. De bezoekers drongen SV Hillegom naar achteren door goed positiespel. Purmersteijn kon telkens de vrije man vinden en zodoende werd de bal geduldig rondgespeeld. Het was dan ook niet verwonderlijk dat de kersverse kampioen van de Eerste Klasse op voorsprong kwam. Een vlijmscherpe counter werd vakkundig uitgespeeld door de ploeg uit Purmerend en afgerond door de mee opgekomen rechtsback Mohamed N'Koudi. SV Hillegom had het in het eerste kwartier na rust lastig en kwam dus op achterstand, maar wist zich gedurende de tweede helft te herpakken. Trainer Kranenburg wisselde aanvallend door er een verdediger uit te halen en met vier aanvallers te gaan spelen.

De gekozen tactiek wierp uiteindelijk zijn vruchten af, door de late gelijkmaker van Van der Paard.  Wederom konden de Hillegommers hier niet lang van genieten. Vlak voor tijd kwam Purmersteijn op voorsprong door een doelpunt van Yassin El Yaakoubi. Trainer Kranenburg zag dat zijn ploeg het moeilijk had na de rust. "Zoals wij in de eerste helft speelden, dat kostte veel energie. De ruimtes op het veld werden te groot en wij konden Purmersteijn niet meer zo onder druk zetten als in de eerste helft." Kranenburg balend tot besluit. "Er had er meer ingezeten voor ons. We verdienden in mijn ogen meer, zeker gezien de eerste helft. Ook miste Jeroen Dedel nog een penalty. Helaas mocht het niet baten", aldus een realistische Kranenburg.