(Foto: pr).

Rondleidingen in Heemtuin
Laatste update: 9 mei 2017 om 15:48

LISSE - Op zondag 14 mei zijn er van 14.00 tot 16.00 uur rondleidingen  door de heemtuin waarbij er aandacht is voor de duidelijk zichtbare tekenen van de lente, maar ook voor de verborgen voorjaarsboden.

Voor kinderen zijn er natuurspeurtochten en een knutselactiviteit in verband met moederdag.

Het is onmiskenbaar voorjaar in de heemtuin. Broedende vogels, bloeiende lentebloemen, zoemende en fladderende insecten maken het plaatje compleet. De heemtuin op zich is al een rondwandeling waard. Maar met de extra uitleg van de vrijwilligers blijkt er veel meer te zien dan je op het eerste oog zou denken.

Uitleg is er ook van de imkers over het zinvolle werk dat de honingbijen verrichten. Bij een temperatuur van 10 graden of meer, worden de bijen actief en verzamelen stuifmeel en nectar uit de bloeiende bloemen.
Niet alleen de bijen zijn afhankelijk van de juiste weersomstandigheden, ook de naast de heemtuin gelegen Zemelpoldermolen is afhankelijk van het weer. Bij voldoende wind zal de molen in bedrijf zijn en is dan ook zeker een bezoekje waard.


Voeg daarbij de interessante boeken en foto's van de heemtuin, de microscopen waarmee de natuur van heel dichtbij kan worden bewonderd, de leuke cadeautjes, de wilde planten die er te koop zijn plus de gratis entree en de conclusie moet zijn: Heemtuin Lisse, een bezoekje meer dan waard! Juist in dit jaargetijde is de heemtuin fotogeniek. Fotografen worden dan ook van harte uitgenodigd om hun hobby uit te komen oefenen in de heemtuin.


De Heemtuin ligt aan het eind van de Don Boscostraat, langs het Heempad naar de Zemelpoldermolen. De Heemtuin is ook te bezoeken tijdens de wekelijkse openstelling op vrijdagmorgen van 9.00 tot 13.00 uur.

Meer informatie via de website.

 

Meer info: http://www.heemtuinlisse.tk