Het Willem-Alexander Paviljoen in Keukenhof is binnenkort het wereldpodium voor lelies opgesmukt met lelie-trouwjurken tussen klassieke auto's (Foto: Erwin Brandt).

Keukenhof maakt zich op voor slotakkoord
Laatste update: 9 mei 2017 om 16:18

LISSE -  In de laatste twee weken, voordat de deuren weer voor tien maanden op slot gaan voor het steeds groter wordende publiek staat er nog een denderend slotakkoord op het programma.

Het is het jaarlijkse wereldpodium voor lelies in Lisse, waar het beste van het beste van dit bloemgewas zowel aan consumenten als aan professionals wordt getoond.

Dit jaar gaat de show bovendien vergezeld met klassieke auto's en lelie-trouwjurken terwijl aan de buitenzijde de meeste bloemen in bloei staan, de bomen stilaan groen zijn en de bloesems bloeien. Waar de ene bezoeker komt om te genieten van alle nieuwe soorten in alle kleuren en variaties kijken andere bezoekers ook geamuseerd naar alle modellen voor een dag. Mensen die tussen de bloemen gaan zitten, hurken of half liggen en de meest vreemde houdingen aannemen.

Neveneffect van de groeiende belangstelling voor Keukenhof is de drukte op de wegen rondom het park. Alle dagen is het druk en waar voorheen alleen tijdens het corso de wegen dichtslibden kan een combinatie van een mooie zondag en een lang weekeinde in de buurlanden zomaar leidden tot een heus verkeersinfarct. Niet alleen op de wegen naar Keukenhof, maar ook in het Lisse zelf.


Afgelopen zondag was het zelfs nog drukker dan tijdens de bloemencorso en waren de parkeerplaatsen voor de middag al vol en lieten de bussen de toeristen overal en nergens uitstappen en parkeerden de auto's overal waar het maar enigszins kon.


De Romance en Wedding lelieshow, met veel verschillende rassen, op 6.000 m2 tentoonstelling, meer dan 4.500 stelen en 1000 potten is 's werelds grootste lelieshow en is nu, vanwege de opbouw, al gedeeltelijk te bewonderen in het Willem-Alexander paviljoen en in ieder geval van 10 tot en met de sluiting van het park op 21 mei.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website.

 

Meer info: http://www.keukenhof.nl