Beeld van de Ter Specke Bokaal van vorig jaar (Archieffoto: Erwin Brandt).

Ter Specke Bokaal viert zevende lustrum
Laatste update: 9 mei 2017 om 16:41

LISSE - Aanstaande zaterdag staat alweer de vijfendertigste editie van de Ter Specke Bokaal (TSB) op het programma.

Het zal tevens de laatste keer zijn dat er nog flink geknipt en geplakt moet worden om de topatletiekwedstrijd in goede banen te begeleiden.

Het volgens eigen zeggen Spartaanse onderkomen van Atletiekvereniging De Spartaan dateert nog uit 1967. Het hele jaar door worden er echter wedstrijden op niveau georganiseerd met als kers op de taart de TSB, dat officieus wordt beschouwd als dé openingswedstrijd van het landelijke outdoor atletiekseizoen. Vicevoorzitter van De Spartaan Laurens van Schie stelt dat de vereniging een instructieruimte ontbeert evenals ruimte voor de noodzakelijke dopingcontroles en bijvoorbeeld een fatsoenlijk krachthonk. "De grond naast de kantine is de afgelopen tijd echter bouwrijp gemaakt en de komende maanden wordt de benedenverdieping opnieuw ingericht en dertig meter langer en anderhalf meter breder gemaakt.

De kantine krijgt een moderne voorgevel en in de aanbouw van maar liefst dertig meter komt een entree, garderobe, masseur, dopingcontrole, krachthonk en een oefenruimte. De kleedkamers in het oude gedeelte worden bovendien uitgebreid en tevens voorzien van nieuw sanitair". Tot die tijd gaan de ruim honderdvijftig vrijwilligers er zaterdag ondanks de huidige omstandigheden weer een geweldig lustrum van maken vult de organisatie aan. "Het is iets waar De Spartaan bijzonder trots op is evenals de steun van de vrienden van de TSB".


Vervlogen tijden zoals het bezoek van sprinttoppers Churandy Martina en Dafne Schippers keren niet meer terug, maar de vaderlandse top en jonge en min of meer nog onbekende talenten in de dop komen altijd graag naar Lisse toe. Reden is de ongedwongen sfeer en de incourante afstanden zoals de sprintafstanden 150, 300 meter en de 1000 meter, die voor de broodnodige afwisseling zorgen. Eén van de blikvangers tijdens de lustrumeditie is de vierhonderd meter horden bij de dames, waar maar liefst drie buitenlandse atleten de strijd aangaan met de nationale top 3 van 2016. De vrijwilligerscommissie zal tijdens de wedstrijd aan ouders en recreantleden een rondleiding verzorgen om zo met eigen ogen te zien wat er allemaal gebeurt bij een grote atletiekwedstrijd.


De TSB is ontstaan als een 'bovenregionale' wedstrijd, nadat De Spartaan een kunststofbaan had gekregen. Later is de wedstrijd opgetild naar landelijk niveau en tot verdriet van andere verenigingen als dé openingswedstrijd gebleven via het Lotto Baancircuit. De looponderdelen worden als vanouds aangevuld met bijvoorbeeld kogelslingeren, polsstokhoogspringen en verspringen en doorgaans bekeken door een paar duizend toeschouwers. Vanaf 11.00 uur is iedereen welkom om te genieten van heuse topwedstrijden. De TSB wordt elk jaar georganiseerd bij atletiekvereniging De Spartaan op het sportpark Ter Specke aan de Spekkelaan 8 en de toegangsprijs is gratis. Om 17.05 uur wordt er afgesloten met een ceremonie protocollaire.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website.

 

Meer info: http://www.terspeckebokaal.nl