"We hebben het niet zodanig kunnen ombuigen dat het ons niet meer nekt", aldus Van Wonderen (Foto: Peer Compeer).

"Normaal gesproken gaan wij de nacompetitie in"
Laatste update: 12 mei 2017 om 11:04

SASSENHEIM - Voor Teylingen staat er zondag tijdens de laatste speeldag nog het nodige op het spel. De formatie uit Sassenheim heeft nog een minieme kans om zich veilig te spelen.

Maar dan is het wel afhankelijk van de concurrentie. Zelf moet het sowieso winnen van DOSR, dat al zeker is van nacompetitie tegen degradatie. Lukt het de promovendus om de laatste ontsnappingsroute te vinden?

"M'n dochter kwam maandag om half vijf 's nachts voor een schone luier en toen kon ik daarna niet meer slapen. Zo ben ik er mee bezig", zegt Teylingen-coach Marc van Wonderen. "Ik geloof er nog wel in. PSV dacht in 2007 ook niet meer dat ze kampioen gingen worden met Ajax en AZ nog boven hen. En DONK kan gewoon bij RKDEO winnen. Is die kans groot? Nee. Je moet ook realistisch blijven. Normaal gesproken gaan wij nacompetitie spelen."


Teylingen dacht een aantal weken geleden zichzelf veilig te spelen, maar in de Tweede Klasse C zijn er de laatste tijd weinig logische uitslagen te zien en dat heeft z'n effect op de stand.  "Je dacht een aantal weken geleden een klein gaatje te hebben geslagen, maar dat was niet zo. Al drie weken op rij winnen alle concurrenten van ploegen die veelal boven hen staan. De nummers 8, 9, 10 en 11 staan op drie punten. Dat is zelden vertoont, denk ik." Door een slechter doesaldo kan Teylingen alleen nog RKDEO voorbij. Of er moet met 7-0 worden gewonnen. "Daar hebben we hard aan gewerkt, en de laatste weken is dat beter gegaan, maar we hebben het niet zodanig kunnen ombuigen dat het ons niet meer nekt."


Van Wonderen gelooft zondag wel in een goed resultaat. Ook omdat de tegenstander niets meer kan winnen en verliezen. "Spelers die pijntjes hebben of op scherp staan, zal DOSR niet opstellen met het oog op volgende week. Aan de andere kant: zij willen ook met een goed gevoel naar volgende week toewerken. En ze hebben twee keer op rij gewonnen. Toch schat ik ons, ook omdat wij moeten iets hoger in."


Hij nam na de winterstop het stokje over van Laurens Mouter, maar is er niet helemaal in geslaagd een ommekeer te weeg te brengen. "Je staat na 26 duels wel waar je hoort te staan. Daar geloof ik ook in. Het is iets lastiger voor mij want ik ben later ingestroomd. Maar we hebben te veel goals in blessuretijd tegen gekregen. En in het begin was het vaker een kwestie van de strijd aangaan en de mouwtjes opstropen. Dat hebben we de laatste tijd gelukkig wel gedaan. Dat was niet iets structureels. De laatste tijd staat het goed, maar het zit niet altijd mee."


Gaat Van Wonderen van te voren rekening mee houden met de nacompetitie? " Robin der Krogt is volgens mijn info geschorst. En er staan een paar jongens op scherp. Dat zullen we deze week bespreken hoe we dat gaan aanpakken. Daar ben ik nog niet over uit."