Klassieke toptalenten in de dop bezorgden de honderd belangstellenden in het Koetshuis van Landgoed Keukenhof dinsdagavond regelmatig kippenvel (Foto: Erwin Brandt).

Uitmuntend slotakkoord bij Kasteel Cultureel
Laatste update: 12 mei 2017 om 11:06

LISSE - Diepe begrafenisstukken, die via de hemel weer de aarde bereikten, chansons als toetje, brutale en onvoorspelbare stukken op de piano, altviool en hobo, eindeloos applaus en aan het eind lekker hardop even meeneuriën.

In het Koetshuis van Landgoed Keukenhof gaven finalisten van het Prinses Christina Concours afgelopen dinsdag voor ruim honderd belangstellenden een passend slot aan het seizoen van Kasteel Cultureel.

De vijf vrijwilligers van de concertcommissie Kasteel Cultureel kijken met veel voldoening terug op het afgelopen seizoen. Van 'vleugellam' kon er vorig jaar september op het laatste moment een nieuwe vleugel worden ingewijd. "Daarna volgde een aaneenschakeling van hoogtepunten", vertelt lid van de commissie Louis van Trigt uit Hillegom. "Naast goed tot volledig uitverkochte zalen waren de Sonate in A, D 959 van Schubert door Rosalía Gómez Lasheras tijdens het eerste concert, strijkkwartet op 80 Mendelssohn door het Aristos kwartelt op 11 oktober, het klarinetkwartel van Brahms door het Animato kwartet en Jelmer de Moed op 22 november en de Frühlingssonate van Beethoven door Niek Baar en Ben Kim op 18 april van absoluut topniveau."


Het concert van dinsdagavond werd door Kasteel Cultureel als een uitmuntend slotakkoord van een bewogen seizoen beschouwd. Maxim Heijmerink (piano), Anuschka Pedano (altviool), Maria Pedano (hobo en zang) en Michela Spizzichino (piano) bezorgde de zaal een euforisch gevoel. Onlangs trad Maria op bij Podium Witteman. De opname op YouTube waarin zij het chanson 'La Foule'van Edith Piaf zingt, werd al ruim twaalfduizend keer bekeken en in het Koetshuis toonde zij aan waarom. In de regio is weinig aanbod van klassieke kamermuziek verteld Van Trigt verder. "Wij springen belangeloos in het culturele gat met als doel om klassieke muziek in de streek op de kaart te zetten en jonge musici een podium te bieden. Dit keer varieerden de leeftijden van 14 tot en met 17."


De moeder van jong talent Maxim Heijmerink is onder de indruk van de Stichting Kasteel Cultureel. "Je kunt alleen maar lachen als je hier komt. Wat een sfeer, wat een entourage en wat een prikkelende omgeving. Ik kan mij voorstellen dat talenten hier graag nog eens terugkomen." Van Trigt beaamt dat: "De musici bewaren allemaal goede herinneringen aan ons. Wij krijgen regelmatig te horen: wat een fantastische vleugel, zaal, omgeving en enthousiast publiek, dat er letterlijk bovenop zit."


De concertcommissie is al druk doende met de nieuwe programmering vanaf september.

Meer informatie zal te zijner tijd te vinden zijn op de website.

 

 

Meer info: http://www.kasteelcultureelkeukenhof.nl