Afbeelding van de unieke kaart van Warmond uit 1667 van de hand van de bekende landmeter Johan Dou(w).

Statiegeldactie van start voor Warmelda
Laatste update: 12 mei 2017 om 11:15

WARMOND - In navolging van de statiegeldactie voor de restauratie van het Lohman-orgel van de Protestantse kerk, die bijna 1.500 euro opbracht, organiseert de plaatselijke Albert Heijn in Warmond nu een spaaractie voor Warmelda.

De historische vereniging wil de opbrengst van de inzamelactie gebruiken voor het digitaliseren van een bijzondere ingelijste kaart van Warmond uit het jaar 1667.

"Warmelda loopt al heel lang rond met het idee om die grote ingelijste kaart van Warmond uit 1667 van de hand van de bekende landmeter Johan Dou(w) te digitaliseren zodat deze voor een breder publiek zichtbaar wordt", vertellen bestuurslid Ceets van Grieken-van der Meij en voorzitter Aad Boer van Warmelda over de vorige week gestarte actie. Met een digitaliseerde kaart is namelijk meer en beter historisch onderzoek mogelijk en bovendien blijft ie mooi behouden mocht er iets met het origineel gebeuren", verheldert Van Grieken de wens van het bestuur.


Boer vertelt dat de klus een kostbare aangelegenheid is. "Het karwei dient, gezien het feit dat de ingelijste kaart achter glas zit, professioneel te gebeuren en het kostenplaatje daartoe is begroot op zo'n 1500 euro", weet de voorzitter. De lijstenmakerij van de Warmondse Barbara Oudshoorn wil medewerking aan het project verlenen. "Het mooie is juist dat dankzij Oudshoorn ons idee bij onze eigen buurtsuper, die geregeld spaaracties voor goede doelen op touw zet, een warm onthaal kreeg", vult Van Grieken aan.


"Iedereen die lege flessen inlevert en op de knop 'Warmelda' van de lege flessenautomaat drukt, doneert automatisch zijn statiegeld aan onze vereniging", legt Boer de simpele handeling uit. "Warmelda is iedereen die aan de inzamelingsactie meewerkt zeer erkentelijk voor zijn bijdrage".

Meer info omtrent en het verloop van de statiegeldactie is te vinden op de site www.warmelda.nl en bij de plaatselijke buurtsuper.