Jan Willem en Marjan Zebregs kregen hoog bezoek (Foto: Jan Bouw).

Echtpaar Zebregs-Stalenburg viert 65-jarig huwelijksjubileum
Laatste update: 12 mei 2017 om 11:16

VALKENBURG - Namens het gemeentebestuur van Katwijk heeft Burgemeester Frank Koen woensdagmiddag het echtpaar Zebregs-Stalenburg gelukgewenst met hun 65-jarig huwelijksjubileum.

Op 7 mei 1952 trouwden Jan Willem Zebregs en Maartje Samelina Stalenburg in Rotterdam. In de naoorlogse woningnood begonnen zij op drie zolderkamers. In 1954 werd hun oudste dochter Helma geboren en in 1960 hun jongste dochter Marjan. In 1961 verhuisde het jonge gezin naar Deventer voor Jan's werk bij de Nederlandse Spoorwegen, waarvoor hij 44 jaar heeft gewerkt.


Helma vertrok na haar afstuderen als jurist naar Engeland, waar zij met een Engelsman trouwde en twee dochters kreeg. Marjan werd bestuurskundige, verhuisde naar Voorburg en werkte meer dan 25 jaar bij de rijksoverheid. Na een studie theologie werd Marjan beroepen als predikant in 'De Goede Herder' in Valkenburg. Marjan is getrouwd met Rob en kreeg een dochter en een zoon.


In 2011 besloten Jan en Maartje naar het westen te verhuizen om dichter bij de kinderen te wonen. Ze begonnen in Voorburg en wonen nu in een mooi appartement aan de rand van het centrum van Valkenburg. Maartje en Jan hebben het daar prima naar hun zin en  nemen actief deel  aan het kerkelijk leven in het dorp. Het briljanten bruidspaar geniet van de vele contacten die zij in de laatste anderhalf jaar in Valkenburg hebben opgedaan en hoopt hier nog lang te wonen.