Isabelle Riffon heeft een schenkingscontract getekend met de voorzitter van de Vrienden van het Singelpark Conny Broeyer (Foto: pr).

Bijzondere sieraden voor Singelpark
Laatste update: 12 mei 2017 om 13:09

LEIDEN - Op vrijdag 5 mei heeft Isabelle Riffon een schenkingscontract ondertekend waarin is vastgelegd dat zij de Vrienden van het Singelpark de rechten schenkt voor de sieraden die zij heeft ontworpen in het project Jewels for Leiden.

De Vrienden van het Singelpark zijn heel blij met deze bijzondere schenking en hopen de prachtige sieraden overal in Leiden - en daarbuiten - terug te zien!

Het schenkingscontract is kosteloos opgesteld door Kees van Oosten, advocaat en partner bij Teekens Karstens advocaten notarissen. De schenking omvat behalve de auteursrechten ook de onderliggende schetsen, tekeningen en mallen, die tot stand zijn gekomen en nog tot stand zullen komen in het kader van het project Jewels for Leiden.


Groot succes
Het project Jewels for Leiden startte in 2014, toen Isabelle Riffon mensen opriep een sieraad voor Leiden te ontwerpen. Er werden meer dan 100 ontwerpen bij haar ingeleverd. De deelnemers aan de Kunstroute in 2014 mochten stemmen: wat was het mooiste ontwerp? De drie ontwerpen met de meeste stemmen zijn door Riffon gerealiseerd: een boterham met haring, de vorm van de Leidse singels en twee in elkaar passende sleutels. In 2016 werden een 'Leidse graad' en de Burcht aan de serie toegevoegd. Riffon maakte van de ontwerpen oorbellen, hangers, spelden en manchetknopen. Van de opbrengst schenkt ze een deel aan het project Singelpark. Riffon is geïnspireerd door het Singelpark, omdat het mensen bij elkaar brengt. Bovendien vindt ze het leuk samen te werken voor het goede doel.


De sieraden uit de serie Jewels for Leiden zijn te bewonderen en natuurlijk te koop in het atelier van Isabelle Riffon in de Pieterskerk-Choorsteeg 17 in Leiden.