Celliste Marije de Jong (Foto: pr).

Voorjaarsconcert in Leidse Vredeskerk
Laatste update: 12 mei 2017 om 13:14

LEIDEN - Zondag 14 mei om 15.00 uur geeft symfonieorkest Leiden Sinfonietta zijn voorjaarsconcert in de Leidse Vredeskerk aan de Van Vollenhovekade 24, onder leiding van dirigent Joost Geevers. Een hoofdrol is weggelegd voor de jonge celliste Marije de Jong, die samen met het orkest het celloconcert van Robert Schumann zal spelen.

Marije studeerde cello aan de conservatoria van Tilburg, Düsseldorf en Den Haag een behaalde in 2015 zowel haar cello- als orkestmaster. Ook speelt Leiden Sinfonietta de derde symfonie van Schubert, de ouverture 'Prometheus' van Beethoven en het 'Celebration Scherzo' van de hedendaagse Nederlandse componist Joey Roukens.

Kaarten kosten € 12,-- of € 6,-- (kinderen onder de 18-en studenten) en zijn te koop aan de zaal of te reserveren via de email. Leiden Sinfonietta werd opgericht in 1988 en geeft sindsdien jaarlijks een voorjaars- en najaarsconcert in eigen stad. Sinds het aantreden van dirigent Joost Geevers in 2015 zijn daar een zomer- en winterconcert bijgekomen in Oegstgeest. Ook begeleidt het orkest kooruitvoeringen.

Zie voor de concerten de website.

 

 

 

Meer info: info@leidensinfonietta.nl
Meer info: http://www.leidensinfonietta.nl