"Als Achilles'29 niet was gekomen had ik er sowieso nog een jaartje aan vastgeplakt bij Rijnsburg", aldus Van Bochoven (Archieffoto: Hans Heemskerk).

"Nog geen favoriet"
Laatste update: 19 mei 2017 om 12:04

RIJNSBURG - Rijnsburgse Boys treft zaterdagmiddag in het Westlandia van Edwin Grünholz hoogstwaarschijnlijk de zwaarste opponent die het zich had kunnen voorstellen in de jacht op een ticket naar de Tweede Divisie.

En dan moet er ook nog eens een 2-1 achterstand worden weggepoetst. Mede dankzij Rémon van Bochoven. De topscorer van de derdedivisionist speelde een aantal jaar geleden nog een seizoen op de Middelmors en was woensdagavond trefzeker tegen zijn oude ploeg.

"Wij keken de eerste vijftien minuten de kat uit de boom en van daaruit wilden we gaan voetballen. Ik denk dat het best goed ging en dat wij verdiend hebben gewonnen", is de mening van Van Bochoven. Hij wil zeker nog niet zeggen dat de koers is gelopen. "Diegene die de minste goals tegen krijgt maakt een goede kans", zei ik vantevoren. "Dat klinkt logisch, maar gezien onze speelstijlen ook de waarheid. Beide ploegen gaan zich niet aanpassen. Ik zie dan ook nog steeds geen duidelijke favoriet. We hadden elkaar liever niet getroffen denk ik, gezien de andere tegenstanders die er waren. Rijnsburg hoort op het hoogste niveau thuis. Voor ons is het zaak het goede resultaat thuis af kunnen maken. Maar gezien het spelbeeld woensdag is niks nog zeker."


Wat verwacht hij van het onderlinge treffen zaterdagmiddag? "Als je beide ploegen bekijkt, wordt het in ieder geval niet saai", refereert hij aan de vele doelpunten die zowel Rijnsburg als Westlandia maakte. 84 voor de Uien om 101 voor Westlandia. "Beide ploegen zouden ook niet misstaan in de Tweede Divisie. Ze willen allebei graag omhoog. Onze doelstelling was een periode, dat hebben we gehaald. Al was het kampioenschap zeker niet onmogelijk. De Dijk was helaas net even constanter dan wij."


Het is alweer vijf jaar geleden dat de man uit Zoetmeer op de Middelmors speelde. Hij werd in 2012 met 25 goals topscorer van de Topklasse zondag bij Haaglandia en dat leverde hem een transfer op naar de Bollenstreek. Z'n tijd bleef echter maar beperkt tot een seizoen. Daarna vertrok de man uit Zoetermeer naar Achilles'29 om te gaan spelen in de Jupiler League. "Dat was een droom van mij en die wilde ik gewoon pakken. Dat had niets met Rijnsburg te maken. Als zij niet waren gekomen had ik er sowieso nog een jaartje aan vastgeplakt. Daar waren we ook al uit."


Sportief gezien was het seizoen niet een van z'n beste. Onder Niek Oosterlee speelde Van Bochoven eigenlijk altijd vanaf links, terwijl hij een echte spits is. Dit seizoen was de speler ook alweer 24 keer trefzeker in de Derde Divisie. "Martijn Gootjes speelde toen nog bij Rijnsburg. Dat was een icoon. Er was ook nog Pepijn Kluin, die nu bij AFC speelt. Toch heb ik toen nog zeven goaltjes meegepikt. En alles gespeeld. Dus zo slecht was het niet." Bijkomend voordeel was wel dat Gootjes aan het einde van dat seizoen afzwaaide. "De spitspositie was dus weer open. Daar had ik me dan ook op gefocust, maar het liep even anders."